Omslagsbild för De bortglömda namnens bok av Kristin Harmel
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

De bortglömda namnens bok

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 179 kr
”Den här tankeväckande romanen kommer att beröra.” Publishers Weekly (starred review) ”Hjärtskärande berättelse om överlevnad och hjältemod.” People (Bland 20 bästa böckerna att läsa i sommar) "En berättelse som är svår att lägga ifrån sig." Den läsande Kaninen, blogg "En driven, vacker, sorglig och stundtals oerhört spännande bok, baserad på verkliga händelser. Betyg: 5 stjärnor." Villa Freja, blogg "Jag förälskade mig i denna oemotståndliga och underbara berättelse. Tänk att den lyckats hitta sin egen del av andra världskriget att beskriva! En mycket spännande del, som jag är glad att författaren lyft. Betyg: 4." Boktokig, blogg

Hon räddar hundratals barn undan nazisterna …

De bortglömda namnens bok är baserad på en sann historia. Den handlar om en ung kvinna som, tillsammans med en präst och en motståndsman, lyckas hjälpa hundratals judiska barn att fly undan nazisterna under andra världskriget. Det är en starkt berörande berättelse om mod, hopp och kärlek.

Paris, 1942. Den unga Eva Traube lever ett lyckligt liv med sina föräldrar när tyska trupper plötsligt börjar samla ihop alla judar och skicka dem till arbetsläger i Polen. Eva och hennes mor lyckas fly medan fadern förs bort av nazisterna. De två kvinnorna tar sig till en liten stad nära den schweiziska gränsen i förhoppningen om att snart kunna korsa den.

Men när motståndsrörelsen upptäcker att den konstnärliga Eva är en mycket skicklig dokumentförfalskare blir hon en värdefull tillgång. Det dröjer inte länge innan Eva i största hemlighet förfalskar id-handlingar åt hundratals barn som på så sätt kan föras i säkerhet.

Tillsammans med en katolsk präst och en mystisk motståndsman uppfinner Eva ett system för att logga barnens verkliga namn för att de ska kunna återförenas med sina föräldrar efter kriget. Genom ett intrikat kodsystem förs alla namn in i en gammal bok. Men när nazisterna slutligen intar den lilla staden försvinner boken …  

Florida, 65 år senare. Eva Traube Abrams arbetar på ett bibliotek när hon får syn på en bild i en artikel. Den visar en bok hon alltför väl känner igen: De bortglömda namnens bok. Forskarna står handfallna inför koden de hittat i den, och den enda som sitter på svaret är Eva. Men klarar hon att återvända till Paris och möta alla mörka minnen i ett försök att återförena de som förlorat varandra under krigets fasor?

Kristin Harmel

Kristin Harmel har arbetat som reporter för People Magazine och flera andra tidningar. Hon har skrivit många bästsäljande romaner, däribland The Winemaker’s Wife, The Room on Rue Amélie och The Sweetness of Forgetting. Hon bor i Orlando, Florida. De bortglömda namnens bok är den första av hennes böcker som ges ut på svenska.

Just nu

Flicka A

Abigail Dean 249 kr 199 kr

Gå i fängelse/Kvinnor utan nåd

Camilla Läckberg 239 kr 199 kr

Jag skriver över ditt ansikte

Anna-Karin Palm 229 kr 199 kr

Ljudet av fötter - Första Monikabok

Sara Lövestam 219 kr 189 kr

Boken om Jonas

Maria Gustavsdotter 239 kr 199 kr

Som natten

David Ärlemalm 209 kr 179 kr

Skolan

Karin Wik 209 kr 179 kr

Kirskålsgrannar

Jenny Clevström 189 kr 159 kr

Rovhjärta

Ulrika Rolfsdotter 209 kr 179 kr

De sanningar som förenar oss

Kamala Harris 259 kr 229 kr

Sömmerskans gåva

Fiona Valpy 209 kr 179 kr

Vår bästa tid

Kiley Reid 219 kr 189 kr

Barnen på Hidden Valley Road

Robert Kolker 239 kr 199 kr

Den lilla blomsterhandeln vid havet

Ali McNamara 209 kr 179 kr

Frida : Min okända farmors krig

Nina Grünfeld 239 kr 199 kr

Oskuldens lag

Michael Connelly 239 kr 199 kr

Mumindalens alfabet

Tove Jansson,Annika Sandelin 199 kr 169 kr

De bortglömda namnens bok

Kristin Harmel 209 kr 179 kr

Torsdagsmordklubben

Richard Osman 219 kr 189 kr

Vid horisonten

Nora Roberts 219 kr 169 kr

Paket Schulman/Kallentoft

498 kr 318 kr