Boktips

10 nya deckare att sluka våren 2024

Redaktionen 22 Mars 2024

Upplev spänningens förtrollande kraft med vårens mest fängslande läsupplevelser. Från nervkittlande mysterier till medryckande thrillers - utforska vårens spänningsromaner som tar dig på en oförglömlig resa genom intriger och överraskningar. 

Vårens deckare 2024 - huvudbild.jpg

 

1. Sju kvadrat med lås av Jussi Adler-Olsen

Nu finns äntligen finalen av den internationella succéserien Avdelning Q! I Sju kvadrat med lås får vi följa kommissarie Carl Mørck till fängelsecellen, där väntar faror och dödshot. Efter femton år har spikpistolfallet kommit i kapp Carl, nu riktas anklagelser om narkotikasmuggling och mord. En storartad avslutning som bjuder på flera oväntade vändningar!

Sju kvadrat med lås

Jussi Adler-Olsen 269 kr 269 kr Inbunden

2. Käraste Lena av Ninni Schulman

År 1983 hittas Lena avliden i sitt hem, omständigheterna kring dödsfallet leder till misstankar om självmord, men Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter skulle velat avsluta sitt liv. Den före detta poliskommissarien Ingrid tar sig an fallet och det dröjer inte länge innan hemligheter uppdagas. Käraste Lena är den andra delen i serien Siljanserien, första delen Som vi lekte nominerades till Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.

Käraste Lena

Ninni Schulman 269 kr 199 kr Inbunden

3. Styrkan av Anna Karolina

Anna Karolina är tillbaka med ännu ett rafflande polisdrama. Nyutexaminerade polisen Fabian Palms liv förvandlas till en mardröm när ett ingripande går snett och en ung prostituerad dör. Det dröjer inte länge innan Fabian har Sveriges tuffaste advokat efter sig. Styrkan är den tredje fristående delen i Anna Karolinas serie om Ebba Tapper. 

Styrkan

Anna Karolina 279 kr 279 kr Inbunden

4. Närsök av Josefin Schygge

Efter en traumatisk händelse lämnar Martina sin karriär inom politiken. Nu ska hon och familjen äntligen få lugn och ro på vackra Visingsö. Allting förändras när Martinas tonårsdotter Lilly försvinner spårlöst. I kampen om att hitta sin dotter tvingas Martina att konfronteras med sin uppväxt. Närsök är en välskriven spänningsroman som rör vid aktuella samhällsfrågor och relationer. 

Närsök

Josefin Schygge 269 kr 269 kr Inbunden

5. Glädjens Brunn av Hanna Jedvik och Emmy Abrahamson 

Radiojournalisterna Ann och Esti har blivit tilldelade ett spännande uppdrag på ett slott. Två kvinnliga medlemmar i organisationen Glädjens Brunn har försvunnit. Anna och Esti söker svar och tar sig in i rörelsens innersta krets. Glädjens Brunn är den andra fristående delen i serien Radiohjältarna, en riktig mysdeckare som är fylld med humor! 

Glädjens brunn

Emmy Abrahamson,Hanna Jedvik 249 kr 249 kr Inbunden

6. Till offer åt det okända av Anna Jansson 

Den första skoldagen på Wisbygymnasiet slutar i en tragedi när en tonårsflicka försvinner från en fest. Kriminalinspektören Maria Wern leder sökinsatsen, men det dröjer inte länge innan hon upptäcker att ytterligare en tonårsflicka är försvunnen. Anna Jansson är Sveriges mest lästa deckarförfattare, Till offer åt det okända är en rafflande spänningsroman med Maria Wern i spetsen. 

Till offer åt det okända

Anna Jansson 269 kr 269 kr Inbunden

7. Klubben av Christian Unge

Christian Unge är tillbaka med en ny serie, Klubben är första delen där vi får följa polisen Hanna Mansouri. En naken man hittas avliden i centrala Stockholm, det visar sig att mannen är vd för för världens största streamingtjänst. Hur och varför har han dött? Nu ska Hanna ta sig an detta komplicerade fall. Klubben är en polisdeckare laddad med hemligheter och spänning!

Klubben

Christian Unge 279 kr 249 kr Inbunden

8. Blodsband av Rachel Caine

Blodsband är den tredje delen i Thrillerserien Stillhouse Lake. Serien har legat i toppen på både New York Times och Wall Street Journals bestsellerlistor. Gwen har ett tungt förflutet som jagar henne. Nu ska hon ge sina barn ett normalt liv, tills hon får ett telefonsamtal. En okänd kvinna vid namn Marlene Crockett ber om hennes hjälp, men det dröjer inte länge innan Marlene är död. Gwen bestämmer sig för att hitta mördaren vilket leder till en oväntad fälla …

Blodsband

Rachel Caine 249 kr 249 kr Inbunden

9. Jag blundar och ber av Alex Ahndoril

Skådespelaren Bianca Salo tros vara förföljd av sin döde fästman, hon kontaktar privatdetektiven Julia Stark som kopplas in i fallet. Det råder märkliga omständigheter kring fästmannens bortgång, samtidigt kämpar Bianca med spänningar på Dramaten. Vem är det som vill henne illa? Jag blundar och ber är den andra delen i Nyckelserien, en fängslande pusseldeckare! Alex Ahndoril är författarna bakom Lars Kepler som har skrivit de bästsäljande böckerna om kriminalkommissarie Joona Linna.

Jag blundar och ber

Alex Ahndoril 269 kr 199 kr Inbunden

10. Stjärnkocken av Peter May

En av Frankrikes mest hyllade kockar blir mördad i en bergsby. Sju år senare är mordet fortfarande ett mysterium. Den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod tar sig an uppdraget. Nu kastas han in i en värld av intriger för att lösa mordgåtan. Stjärnkocken är en läsupplevelse som bjuder på både spänning och fransk matkultur.

Stjärnkocken

Peter May 179 kr 179 kr

LÄS OCKSÅ:

6 spänningsromaner med 60-plussare still going strong!

7 böcker i norr

5 skäl att läsa Skymningsland