Var god vänta...

Valfri bok för 19 kr + exklusiv premie

 • Lägsta prisgaranti
 • Personliga boktips
 • Exklusiva erbjudanden

Välkommen till Sveriges största bokklubb!

Vi läser allt, så du kan fokusera på att bara läsa det bästa! I den oändliga djungel av böcker kan det vara svårt att veta vilken bok du ska hugga tag i härnäst, därför har vi gjort jobbet åt dig och presenterar varje månad ett urval av aktuella och riktigt bra böcker.

"Det är lätt att hänga med i urvalet av böcker i alla möjliga olika genres, både nya och äldre böcker. Dessutom finns det alltid lockande erbjudanden." Karin Thörnqvist "Det bästa är stunden när jag får nya Bokspegeln i handen och kan drömma mig bort i olika världar, och sen bestämma vilken av dessa världar jag vill få hem och besöka." Ulrika Runesson "Det bästa med Bonniers Bokklubb är att få tidningen hem till sig och i lugn och ro läsa igenom den för att sen bestämma vilka böcker jag ska beställa." Ingrid Persson
"Det är lätt att hänga med i urvalet av böcker i alla möjliga olika genres, både nya och äldre böcker. Dessutom finns det alltid lockande erbjudanden." Karin Thörnqvist "Det bästa är stunden när jag får nya Bokspegeln i handen och kan drömma mig bort i olika världar, och sen bestämma vilken av dessa världar jag vill få hem och besöka." Ulrika Runesson "Det bästa med Bonniers Bokklubb är att få tidningen hem till sig och i lugn och ro läsa igenom den för att sen bestämma vilka böcker jag ska beställa." Ingrid Persson

Vanliga frågor

Vad får jag som medlem?

Som medlem i Bonniers Bokklubb får du alltid: 

 • Nytt nummer av medlemstidningen Bokspegeln varje månad
 • Lägsta pris-garanti på Måndens utvalda bok och Månadens alternativ
 • Inbjudningar till medlemskvällar och författarevent 
 • Specialpriser på exklusiva märkesvaror från t.ex. Iittala och Rörstrand
 • Personlig läsinpsiration och boktips
 • Mycket, mycket mer... 

Vad åtar jag mig som medlem?

Det enda du åtar dig som ny medlem är att köpa tre böcker under ditt första medlemsår. 

Hur fungerar Månadens utvalda bok?

Varje månad presenterar vi Månadens utvalda bok. Den kommer bekvämt hem till dig i brevlådan i slutet av månaden, utan att du behöver göra någonting. Om du däremot inte skulle vilja ha boken så avbeställer du den snabbt och enkelt här på webben. 

Steg 1

Välj din bok

 • {{article.Title}}

  {{article.Author}} {{ article.RetailPrice }} kr {{ campaignData.priceArticles }} kr {{ article.StrapType }}
 • {{article.Title}}

  {{article.Author}} {{ article.RetailPrice }} kr {{ campaignData.priceArticles }} kr {{ article.StrapType }}

Steg 2

Välj din kostnadsfria premie

Steg 3

Ange dina adressuppgifter

{{customerData.Response.SSNError}}

Fel format på personnummer. Behöver du hjälp kontakta kundservice på 08-696 87 80 (vardagar 8-18) eller kundservice@bonniersbokklubb.se

Du har försökt för många gånger. Behöver du hjälp kontakta kundservice på 08-696 87 80 (vardagar 8-18) eller kundservice@bonniersbokklubb.se

Hämtningen misslyckades. Behöver du hjälp kontakta kundservice på 08-696 87 80 (vardagar 8-18) eller kundservice@bonniersbokklubb.se

{{customerData.Response.FirstNameError}}
{{customerData.Response.LastNameError}}
{{customerData.Response.StreetError}}
{{customerData.Response.ZipCodeError}}
{{customerData.Response.CityError}}
{{customerData.Response.EmailError}}
{{customerData.Response.PhoneMobileError}}
{{customerData.Response.PasswordError}}
{{customerData.Response.VerifyPasswordError}}

Ja tack, jag får min första bok för endast 19 kr + en valfri välkomstpremie utan extra kostnad (porto 89 kr tillkommer) och blir medlem i Bonniers Bokklubb. Det enda jag åtar mig är att köpa tre böcker under mitt första medlemsår. (Gäller ej premieböcker och andra varor.)  Månadens utvalda bok kommer bekvämt hem till mig varje månad om jag inte väljer att avbeställa den.

{{customerData.Response.AcceptTermsError}}

SAMMANSTÄLLNING

 • {{article.Title}} {{ article.Author }}
  1 st
  {{ article.Price | money }} kr
 • {{article.Title}} {{ article.Author }}
  1 st
  {{ article.Price | money }} kr
 • {{article.Title}} {{ article.Author }}
  1 st
  {{ article.Price | money }} kr
 • Frakt:
  1 st
  {{ campaignData.shippingCost | money }} kr
 • Totalt produktvärde: {{ totalOrderOrderValue | money }} kr
  Du sparar: {{ (campaignDiscount * -1) | money }} kr
Din faktura totalt: {{ (totalOrderOrderValueAboveDiscount + campaignData.shippingCost) | money }} kr

{{ previewData.Title }}

av {{ previewData.Author }}

BRA ATT VETA SOM NY MEDLEM!

Ditt medlemsavtal och villkor

När du är medlem i Bonniers Bokklubbar, som innefattar Bonniers Bokklubb, Månadens Bok och Svalan, kan du vara trygg i att du ingår i Sveriges största bokklubbar med över 50 års erfarenhet av böcker och läsning. 

Vi finns till för alla bokälskare och har som mål att du bara ska läsa riktigt bra böcker. Därför läser vi varje år tusentals titlar och väljer ut de absolut bästa. Och med det menar vi de absolut bästa böckerna just för dig. För att välja rätt böcker tittar vi därför även på vad du köpt tidigare eller intresserat dig för på vår hemsida. Lyckas vi med vårt mål betyder det att du aldrig mer behöver läsa en dålig bok, något vi tror du som bokälskare verkligen uppskattar!

Läs noggrant igenom våra medlemsvillkor nedan. Vi har delat in dem i fyra delar för att det ska vara enklare för dig att ta till dig. Del 1 och 2 är generella villkor, där del 1 specifikt rör dig när du är ny medlem. Övriga delar behandlar köpvillkor, behandling av personuppgifter och sekretesspolicy. För att kunna bedriva vår verksamhet i enlighet med ovan beskrivning är det nödvändigt att spara och behandla personuppgifter. Syftet med det är att kunna presentera ett för dig så relevant urval av böcker som möjligt och ge dig bästa möjliga upplevelse som medlem hos oss.

Du hittar också ditt medlemsavtal och villkor på din bokklubbs hemsida.

Genom att du är medlem eller gör din första beställning och därmedblir medlem, godkänner du ditt medlemsavtal och villkor.

Tack för att du är medlem i Bonniers Bokklubbar!

 1. Generella villkor för nya medlemmar

1.1.   Bonniers Bokklubbar är en del av Bonnierförlagen AB och innefattar varumärkena Bonniers Bokklubbar, Månadens Bok och Svalan.

1.2.   Bonniers Bokklubbar förbehåller sig rätten att godkänna nya medlemmar.
För att räknas som ny medlem krävs att du:

1.2.1. Inte redan är registrerad som aktiv medlem i den klubb i Bonniers Bokklubbar som du vill bli ny medlem i.

1.2.2. Måste vara fri från tidigare inkassokrav hos Bonnierförlagen AB.

1.2.3. Måste vara minst 18 år och boende i Sverige.

1.3.   Är du redan medlem i en av Bonniers Bokklubbar, men väljer att gå med i en annan av våra klubbar, räknas du som ny medlem i den klubben. Du kommer dock ha samma medlemsnummer och dina personuppgifter behandlas av Bonniers Bokklubbar och inte av specifik bokklubb.

1.4.   Rekryteringserbjudanden, såsom välkomstpaket med böcker och/eller premier till förmånligt pris, gäller enbart dig som kvalificerar enligt definition i 1.2.1 - 1.2.3 av ny medlem.

1.5.   Åtagande. När du blir medlem i Bonniers Bokklubbar gör du i de flesta fall ett åtagande om att köpa ett visst antal böcker under ditt första medlemsår. Antal böcker du åtar dig att köpa framgår tydligt vid rekryteringstillfället. Om du inte har köpt det antal böcker du åtagit dig när ditt första medlemsår är slut fakturerar vi dig 79 kronor per bok du inte köpt.  Skulle du mot förmodan vilja avsluta ditt medlemskap hos Bonniers Bokklubbar kan det först ske när ditt åtagande är uppfyllt.

 1. Generella medlemsvillkor

2.1.   Medlemstidning. Som medlem i våra bokklubbar får du tillgång till vår exklusiva medlemstidning och dess unika urval av nyutgivna böcker.

2.2.   Månadens utvalda bok. Månadens utvalda bok är den boken vi tycker är bäst just nu. Om inte annat avtalats, får du bekvämt boken hemskickad till dig efter sista svarsdag varje månad. Skulle du mot förmodan inte uppskatta just den kan du enkelt välja en annan bok, eller avbeställa månadens utvalda bok.

2.3.   Lägsta pris-garanti. Du kan vara säker på att Bonniers Bokklubb har marknadens lägsta pris på de böcker vi markerar med lägsta pris-garanti. Om du trots allt hittar boken till ett bättre pris någon annanstans, så får du tillbaka mellanskillnaden. Du kan använda garantin:

 • under den tid som boken har markeringen Lägsta pris-garanti på vår hemsida.
 • i 14 dagar efter att du har beställt boken från oss.
 • om den billigare boken har samma format som den du har köpt hos oss, till exempel inbunden.
 • om den billigare boken har köpts utan personliga rabatter.       

Vi drar av mellanskillnaden från din medlemsbetalning. Mejla till kundservice senast 14 dagar efter att du beställde boken från oss. Skicka kvitto eller foto där det framgår att boken säljs till det lägre priset under aktuell tid.

2.4.   Medlemspriser. Utöver redan låga klubbpriser finns även böcker till ännu lägre priser benämnda som t.ex. specialpriser, premiepriser eller just-nu-priser.

2.5.   Kommunikation via e-post och sms. När du anger din e-post och/eller ditt mobilnummer i samband med att du blir medlem, eller själv registrerar e-post eller mobilnummer på Mina sidor, godkänner du att löpande få nyhetsbrev via e-post eller sms med personliga utvalda boktips, nyheter, rabattkoder och erbjudanden från din bokklubb. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev via e-post från din bokklubb avregistrerar du dig enkelt genom avregistreringslänken i ett av utskicken. Vill du avregistrera dig från SMS-utskick kontaktar du kundservice. Du kommer dock fortfarande att få leveransavisering och bekräftelser.

2.6.   Avsluta ditt medlemskap. Om du vill lämna bokklubben kan du göra det på hemsidan eller genom att kontakta kundservice. Om du har ett köpåtagande kopplat till ditt medlemskap, behöver du ha uppfyllt ditt åtagande för att kunna avsluta medlemskapet. (Se punkt 1.5.)

2.7.   Kundservice. Behöver du ytterligare information, hjälp med en beställning eller något annat, är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Kontaktuppgifterna hittar du på din bokklubbs hemsida eller i din medlemstidning. Du hittar även mycket information under ”Vanliga frågor och svar” under ”Mina Sidor” på hemsidorna.

 1. Köpvillkor

3.1.   Medlemskap. För att kunna handla hos Bonniers Bokklubbar behöver du vara medlem eller i samband med ditt köp bli medlem.

3.2.   Betalning. Du kan välja att betala mot faktura som följer med din leverans. Du har 20 dagar på dig att betala fakturan. Det går även bra att betala med betalkort. Vi accepterar Mastercard och Visa. Innehåller din beställning e-böcker eller ljudfiler kan du endast betala med kort. Kortbetalning och kortinformation hanteras endast av DIBS. Vi använder oss av 3D-Secure. Bonniers Bokklubbar hanterar inga kortuppgifter eller annan betalinformation. Bokpriserna inkluderar 6 % moms, övriga varor har 25% moms. OBS! Digitala böcker har 25% moms.

3.3.   Frakt och porto. Priset för frakt och porto kan variera mellan bokklubbarna och framgår tydligt på din varusummering i samband med att du genomför ett köp. Aktuell avgift för frakt och porto kan du även läsa på din bokklubbs hemsida eller i din medlemstidning. Är du osäker så kontakta gärna kundservice.

3.4.   Påminnelseavgift. Om du missar att betala din faktura i tid tillkommer en påminnelseavgift på f.n. 60 kronor.

3.5.   Inkassoavgift. I det fall en faktura med påminnelse inte betalas i tid övergår ärendet till Inkasso med en inkassoavgift på f.n. 180 kronor.

3.6.   Ångerrätt 14 dagar. Du har full ångerrätt i 14 dagar från det att du har fått dina varor. Du ansvarar själv för att varorna kommer i retur till oss och betalar själv porto för returen. Din retur skickas som brev eller paket. Bifoga antingen fakturan, den ifyllda Ångerrättsblanketten (du kan ladda ner den här) eller ett meddelande med fakturanumret, ditt medlemsnummer, ditt namn och din adress. Har du betalat med kort görs en återbetalning per automatik så snart returen registrerats hos oss. Har du betalat med faktura, hör av dig till kundservice så hjälper de dig med återbetalning/tillgodo. Om en bok eller vara minskat i värde, t.ex. genom skada p.g.a. hantering som inte kan anses vara skälig, kan du bli ersättningsskyldig för den värdeminskningen.

3.7.   Returadress: Skriv din bokklubbs namn - Bonniers Bokklubb, Månadens Bok eller Svalan - som mottagare och skicka till adressen: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Vi accepterar inte returer skickade mot postförskott. Har du betalat i förskott med betalkort, ta kontakt med kundservice så hjälper vi dig.

3.8.   Bekräftelse vid beställning. Om du har lämnat din e-post till oss i samband med att du blev medlem, alternativt registrerat den senare via Mina sidor eller i kassan, kommer du att få en orderbekräftelse via e-post när du beställer via hemsidan för din bokklubb. Du kan även hitta din orderbekräftelse under Mina Sidor. Vid beställning på annat sätt än via hemsidan kan det dröja innan du ser din orderbekräftelse på Mina Sidor.

3.9.   Bekräftelser vid avbeställning eller ångrat avbeställning. Om du avbeställer eller ångrar en avbeställning av Månadens utvalda bok via bokklubbarnas hemsidor erhåller du en bekräftelse till din e-post om du angett en sådan.

3.10.   Prisändringar eller felaktiga prisuppgifter. Vi reserverar oss för prisändringar samt felaktiga prisuppgifter.

3.11.   Leveranstid. Normalt har du dina böcker inom 5-8 dagar. Vi reserverar oss för att böcker eller produkter kan ta slut. Vi levererar till adresser i Sverige. Om ditt bokpaket är större än din brevlåda eller postfack tillåter, skickas paketet till ditt närmsta utlämningsställe och du aviseras om att du kan hämta paketet där. I vissa postnummerområden erbjuds ”Påse på dörren”, dvs att brevbäraren hänger paketet i en påse på din dörr. Kontakta kundservice om du är intresserad av den tjänsten.

3.12.   Leveransavisering. Vill du slippa få en avi hem i brevlådan och istället få en avisering direkt i din mobil när din order har anlänt till ditt utlämningsställe, så behöver du bara ange ditt mobilnummer, antingen i samband med att du blir medlem, under Mina sidor, eller i kassan när du bekräftar ditt köp. I dagsläget kan Posten bara skicka sms-aviseringar på paket som väger över 2 kg. Paket under 2 kg levereras vanligtvis direkt till din brevlåda.

3.13.   Tillgodo. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift på f.n. 95 kr.

3.14.   Ej uthämtat paket. Om du inte hämtar ut ditt paket utan låter det gå tillbaka till vårt lager, förbehåller vi oss rätten att debitera postvänd retur med f.n. 149 kr.

3.15.   Reklamation. Om leveransen är felaktig, eller om varan är skadad, gör du en reklamation till kundservice via e-post eller på telefon. Kundservice ger dig då en fri returkod, som du anger direkt på paketet när du skickar tillbaka den felaktiga/skadade varan till oss. Vi skickar såklart en ny vara om du så önskar alternativt ersätter dig för erlagd betalning. Har du betalat med kort återförs summan så snart returen registrerats hos oss. Har du betalt med faktura, hör av dig till kundservice för återbetalning/tillgodo. Reklamation ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år.

3.16.   Tvist. Bonniers Bokklubbar är Trygg e-handel certifierade. Vi följer alltid ARNs rekommendationer. Om du inte är nöjd kontakta vår kundservice så försöker vi lösa problemet tillsammans.

Vill du kontakta ARN så är deras adress:

Allmänna reklamationsnämnden
Postadress: Box 174, 101 23 Stockholm 
http://www.arn.se

Vid tvist kan man som kund också använda sig av europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning: https://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

 1. Behandling av dina personuppgifter

4.1.   Personuppgiftsansvarig organisation

4.1.1. Bonniers Bokklubbar är en del av Bonnierförlagen AB (org.nr 556023-8445), som i sin tur ingår i koncernen Bonnier AB. Bonnierförlagen AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss hittar du på din bokklubbs hemsida under fliken kundservice.

4.1.2. Klagomål gällande behandling av personuppgifter: Om du har klagomål på hur vi hanterar dina personuppgifter kontakta tillsynsmyndigheten direkt via www.datainspektionen.se.

4.2.   Behandling av personuppgifter, ändamål och legal grund. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av böcker och noga utvalda personliga tips. För det är det nödvändigt att spara och behandla dina personuppgifter. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida, din eventuellt egenhändigt ifyllda läsarprofil samt data från våra samarbetspartners. Ändamålet med att använda den data du delar med dig av är att komma närmre vårt mål om att bara marknadsföra och erbjuda böcker, som du kommer att tycka om. Den legala grunden är det medlemsavtal du ingår. Vi använder aldrig din data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig.

4.3.   Personuppgifter. Ditt medlemsnummer skapas då du blir medlem hos oss och då sparas också förnamn, efternamn, adressuppgifter, personnummer, telefon och e-post. Personnumret behöver vi för att kunna säkerställa betalningsåtaganden och för att kunna verifiera att du är en riktig person.

4.4.   Utlämning av personuppgifter. Vissa delar av din personuppgiftsdata lämnas ut till företag som på vårt uppdrag utför tjänster t.ex. medlemskommunikation (tidning, fysiska brev, e-post eller sms), rekrytering, analys eller statistik. Dina personuppgifter lämnas ej ut till tredje land, dvs ett land utanför EU/EES-området.

4.5.   Lagring av personuppgifter. Dina personuppgifter lagras och används under den tid du är medlem i Bonniers Bokklubbar. Avslutar du ditt medlemskap så sparar vi dina uppgifter passivt hos oss i 2 år. Den legala grunden för det är intresseavvägning. Efter 2 år raderar vi dem helt, om du inte valt att återkomma till oss såklart. Vi lagrar inga känsliga personuppgifter. De uppgifter vi hanterar skyddar vi genom en, för den här typen av personuppgifter, tillräcklig nivå av IT-säkerhet och vi ställer motsvarande krav på de företag vi lämnar ut personuppgifter till.

4.6.   Borttagning av personuppgifter. Du har vissa lagstadgade rättigheter i förhållande till dina personuppgifter som du kan göra gällande genom att kontakta oss. Vi beskriver dem kort härnedan. Du har rätt att:

1. få tillgång till de uppgifter vi behandlar om dig och information om hur de behandlas.

2. få felaktiga uppgifter rättade.

3. få dina uppgifter raderade (bortsett från bl.a. de uppgifter som vi enligt lag måste spara eller som krävs för att uppfylla vårt avtal eller göra gällande eller försvara oss mot rättliga anspråk).

4. under vissa förutsättningar begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas.

5. få tillgång till de uppgifter vi behandlar om dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och ha rätt att överföra dessa uppgifter till annan, utan att vi ska hindra det (under förutsättning att vi fått uppgifterna från dig för att uppfylla vårt avtal och att vi behandlar uppgifterna automatiskt)

Vid avlutat medlemsavtal raderas även utlämnad personuppgiftsdata och statistik avidentifieras. Du har också alltid rätten att inge klagomål till tillämplig dataskyddsmyndighet där du bor, arbetar eller där den potentiella personuppgiftsöverträdelsen ägt rum

4.7.   Registerutdrag. Du har rätt att begära ett registerutdrag och/eller portering av dina personuppgifter som lagras hos oss. Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

4.8.   Cookiehantering. Vi rekommenderar dig att ha cookiespårning påslaget i din webbläsare för att du ska få ut maximalt av ditt besök och medlemskap. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator med information om hur du har använt vår hemsida. Vi använder så kallade sessionscookies för att kunna hantera navigeringen mellan sidorna och för varukorgens funktioner. I cookies lagras händelser, t.ex. vad du har klickat på och vilka val du gjort när du besöker vår hemsida i syfte att kontinuerligt anpassa och förbättra webbplatsen. Förutom ovan lagras även medlemsnummer, namn, e-postadress, intresseprofilering av genre och dina tidigare köp för att vi ska kunna anpassa kommunikation och boktips till dig. Denna data sparas på webbläsarens cookie och fortsätter att lagra information från besök till besök på våra webbplatser. Vissa cookiedata används även för att förbättra våra medlemstjänster generellt, och i de fallen är datan alltid avidentifierad, dvs. går ej att koppla till dig som individ. Om du inte har cookiespårning aktiverat kommer inte hemsidan att fungera tillfredsställande.

4.9.   Behandling av personuppgifter Bonnierkoncernen (där Bonniers Bokklubbar ingår). Bonnierkoncernen håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, födelsedata, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av Bonnier för fakturering, information och leverans av produkter, samt marknadsföring och som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bonnier, och i förekommande fall våra samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll, annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering.