Boktips

Älskade Lucinda Riley och hennes böcker

Redaktionen 27 november 2023

Älskade Lucinda Riley blev världsberömd för romanserien De sju systrarna. Hon skrev även fler fristående böcker. Den senaste är Den italienska flickan, en gripande berättelse om en kärlek, svek och att finna sig själv, med vackra Italien som fond. Här listar vi alla hennes böcker, inklusive alla delar i De sju systrarna i rätt ordning. 

Lucinda-riley_bbk_huvudbild.jpg

Copyright/fotograf: Catherine Gonsholt Ighanian

De sju systrarna

1. De sju systrarna: Maias bok

I den första boken om de sju systrarna samlas Maia och hennes fem systrar i sitt barndomshem vid Lake Geneva efter adoptivfadern Pa Salts bortgång. Med ledtrådar från fadern påbörjar systrarna en resa för att förstå sitt ursprung och sitt sanna arv.

De sju systrarna: Maias bok

99 kr 99 kr Storpocket

2. Stormsystern: Allys berättelse

I den andra delen tävlar Ally i ett prestigefyllt yacht-race när beskedet om adoptivfaderns död når henne. Detta leder henne till Norge, där hennes far lämnat en ledtråd.

Stormsystern : Allys bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr

3. Skuggsystern: Stars berättelse

Den tredje boken följer Star till ett antikvariat i London, där faderns ledtrådar avslöjar historien om den starka kvinnan Flora MacNichol från för 100 år sedan.

Skuggsystern: Stars bok

99 kr 99 kr Storpocket

4. Pärlsystern: Ceces berättelse

I den fjärde boken möter vi CeCe, som efter faderns död tar avgörande beslut och ser sin syster Star distansiera sig på grund av en ny kärlek.

Pärlsystern : CeCes bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr Storpocket

5. Månsystern: Tiggys bok

Den femte boken berättar Tiggy sin historia när hon flyttar till Skottland efter faderns död för att följa sin passion för djur. En zigenare avslöjar att hon har ärvt ett sjätte sinne.

Månsystern : Tiggys bok

Lucinda Riley 119 kr 119 kr

6. Solsystern: Electras bok

I den sjätte boken kämpar supermodellen Electra med faderns död, störd av alkohol och droger. En brev från en påstådd farmor väcker oro bland hennes nära.

Solsystern : Electras bok

Lucinda Riley 229 kr 229 kr

7. Den saknade systern

I den sjunde boken reser de sex systrarna för att hedra Pa Salt, men en av dem saknas. Frågan är om hon vill bli hittad.

Den saknade systern

Lucinda Riley 129 kr 129 kr

8. Atlas: Historien om Pa Salt

I förordet till boken berättar Lucinda Rileys son Harry Whittaker, som färdigställt romanen efter hennes bortgång 2021, om hur skrivprocessen gått till. Lucinda Riley skrev ner hur hon tänkte sig att serien skulle knytas ihop, och de sidorna fullkomligt glödde av dramatik, spänning och … en väldigt stor överraskning! Spekulationerna har varit många om hur allt vävs samman och inom den här bokens pärmar väntar svaren.

Missa inte Bonniers Bokklubbs intervju med Harry Whittaker!

Atlas : historien om Pa Salt

Lucinda Riley,Harry Whittaker 179 kr 179 kr

Bra att veta:

Systerskaran består av:
Maia - den första systern och fylld av en ångestfylld historia.
Ally - stormsystern som de andra ser upp till och ser som ledare för systerskaran.
Star - den tystlåtna och konflikträdda skuggsystern.
CeCe - pärlsystern som längtar efter en tillhörighet, en kultur där hon känner sig "hemma".
Tiggy - månsystern som älskar kraften från naturen och den känsla hon känner i det fria. Hennes systrar kallar henne snöflingan.
Electra - den vackra solsystern med ett trasigt inre, som ser alla andras lycka förutom sin egen.

Lucinda Rileys övriga böcker på svenska

Förutom den omåttligt populära serien De sju systrarna demonstrerade Lucinda Riley en imponerande bredd som författare genom sina tio andra romaner. Dessa sträcker sig från historisk romantik till deckare. För närvarande är sex av dessa översatta till svenska. Den senaste, Den italienska flickan, som utkom i november i år. Här är en kronologisk lista över dem, med den senaste först.

1. Den italienska flickan

En gripande kärleksroman om Rosanna Menicis resa från Neapels bakgator till världens största operascener. Uppvuxen som dotter till fattiga föräldrar i Neapel förändras Rosannas liv när hon möter operasångaren Roberto Rossini vid elva års ålder. Deras passion och djupa kärlek väver samman deras öden över åren. Den italienska flickan är en svindlande kärlekssaga i vackra Italien om en kvinna som söker sin egen väg i livet.

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 269 kr Inbunden

2. Morden i Fleat House

När en elev dör på internatskolan St Stephen's försöker rektorn avfärda det som en olycka. Kriminalinspektören Jazmine "Jazz" Hunter tar på sig utredningen, och mysteriet kring elevens död blir alltmer komplicerat. På Fleat House gömmer sig mörka hemligheter.

Morden i Fleat House

Lucinda Riley 89 kr 89 kr

3. Kärleksbrevet

En spännande roman om en kunglig skandal och oförlåtligt svek. Efter skådespelaren sir James död får journalisten Joanna Haslam i uppdrag att bevaka begravningen. Ett hemligt brev leder henne in i lögner som omgärdat hemligheten i över sjuttio år. Joanna inser att mäktiga krafter kommer att göra allt för att hindra sanningen från att avslöjas.

Kärleksbrevet

Lucinda Riley 89 kr 89 kr

4. Änglaträdet

Greta Marchmont återvänder efter trettio år till Marchmont Hall i Wales. Efter en chockerande upptäckt börjar Greta söka efter den person hon en gång var. En fängslande roman om familjehemligheter och förträngda trauman.

Änglaträdet

Lucinda Riley 79 kr 79 kr

5. Midnattsrosen

Från en glittrande palats i Indien till engelska herrgårdar. Anahita, från en indisk familj, inleder en livslång vänskap med prinsessan Indira. Nittio år senare möter vi filmstjärnan Rebecca Bradley och Ari Malik, Anahitas barnbarn, när de avslöjar långbortglömda hemligheter som hemsökt släkten.

6. Fjärilsrummet

Posy Montague, snart sjuttio, bor fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House i Suffolk. Trots fina minnen och en fantastisk trädgård kan Posy inte längre blunda för verkligheten. Huset förfaller, och när hennes stora kärlek Freddie återvänder efter femtio år står Posy inför en fruktansvärd hemlighet. En gripande familjesaga som avslöjar dramatiska hemligheter från det förflutna.

Fjärilsrummet

Lucinda Riley 69 kr 69 kr

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips!

Feelgoodböcker.

Alla pratar om!