Författarporträtt

"Jag hoppas att Atlas gör hennes otroliga arv rättvisa"

Redaktionen 8 maj 2023

Äntligen är sista delen i serien om de sju systrarna här! Lucinda Rileys son har skrivit boken som en kärlekshandling till sin bortgångna mamma, och Atlas: Historien om Pa Salt håller läsaren i ett fast grepp till sista sidan.

Det är inget litet arv han har tagit sig an, Harry Whittaker, son till Lucinda Riley och nybliven världsförfattare. Serien om de sju systrarna D'Aplièse som letar efter sitt ursprung har älskats av läsare över hela världen, läsare som länge väntat på att alla hemligheter ska avslöjas: varför adopterades egentligen systrarna och vem var deras mystiska adoptivfar, Pa Salt? I Atlas: Historien om Pa Salt får vi veta.

När Lucinda Riley gick bort i cancer 2021 lämnade hon efter sig ett ofärdigt bokmanus med många sidor kvar att skriva. Något som var självklart för hennes son att göra.
– Vi visste båda att serien skulle slutföras om det värsta skulle hända, berättar han.
När han väl började skriva tog det kanske 100 sidor, och sedan var han så inne i berättelsen att han glömde pressen från omvärlden.

– 50 miljoner läsare förväntar sig stora svar, och jag trodde att det kanske skulle innebära ett motstånd. Men inget kom, vilket var väldigt bra för självförtroendet.

Alla de 40 förläggare som arbetar med Lucinda Rileys böcker över världen har accepterat och älskat Harry Whittakers slut på serien, som inte lär göra någon besviken.

Han har själv en favoritsyster i serien, och det är Tiggy.
– Hon är den mest andliga av kvinnorna, och jag ser mycket av min mamma i henne. Hon spelar en mycket viktig roll i Atlas, säger Harry Whittaker och fortsätter:

– Jag hoppas att läsarna ska känna sig nöjda. Mamma var väldigt stolt över att så många människor brydde sig så djupt om hennes serie, och uppskattade deras lojalitet enormt. Jag hoppas att Atlas gör hennes otroliga arv rättvisa.

Förboka Atlas: Historien om Pa Salt

Atlas : historien om Pa Salt

Lucinda Riley,Harry Whittaker 259 kr 259 kr

LÄS OCKSÅ:

De sju systrarna

8 böcker som stannar kvar i minnet länge ...

Redaktörernas boktips.