Boktips

8 böcker som stannar kvar i minnet länge ...

Redaktionen 24 maj 2022

Kontroversiell kärlekshistoria i 50-talets Stockholm, en livsförändrande roman eller en stark poetisk skildring av sorg? I årets ”måste läsa” finns det en salig blandning av spänning, intriger, kärlek, sorg, hopp och kamp. Vi tipsar om 8 nya böcker du måste läsa under 2022, böcker som kommer stanna i ditt hjärta långt mycket längre än så. bok-tulpaner.jpg

Städerskan

Städerskan av Nita Prose har sålts till över trettio länder! Den bjuder på underbart charmig feelgood-läsning, kryddad med svärta, samtidigt som den är en smart spänningsroman. Och det bästa av allt: här lär du känna hotellstäderskan Molly – en romanhjältinna som du säkert kommer att älska!

Städerskan

Nita Prose 239 kr 239 kr Inbunden

Magnificat

Författaren Linnea Axelsson fick sitt stora genombrott med dikteposet Ædnan, som tilldelades Augustpriset 2018. Nu är hon aktuell med Magnificat som både är en konkret och mytiskt färgad berättelse om förälskelse och sorg. Om att söka ett hem i en värld som förblir främmande.

Magnificat

Linnea Axelsson 249 kr 249 kr Kartonnage

Bröd och mjölk

Karolina Ramqvist berättar om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma.

"Ramqvists skicklighet som författare består inte i att hon lyckas lägga avgrunden till rätta, utan i att hon faktiskt kan gestalta det oförfalskade i det djupast gränslösa." SvD

Bröd och mjölk

269 kr 269 kr Inbunden

Vargarna från evighetens skog

Den fristående uppföljaren till Morgonstjärnan utspelar sig till stor del under 1986, året för Tjernobylkatastrofen, Palmemordet och Challengerolyckan. Det är en roman om vardagligheter och det lilla livet samtidigt som mörka krafter i världen härjar med mänskligheten ...

Vargarna från evighetens skog

Karl Ove Knausgård 269 kr 269 kr Inbunden

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna

Hur blir en familj hel igen efter en ofattbar tragedi? I Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. berättar Joyce Carol Oates historien om hur en familj prövas i sviterna av en tragedi. Det här är en storslagen roman av en av vår tids största författare: en levande, inträngande och naken skildring av ras- och klassfrågor i dagens USA, om psykologiskt trauma, sorg, och att till slut gå vidare och bli hel igen.

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna

Joyce Carol Oates 239 kr 239 kr Inbunden

Slutet blir vår början

Den här boken är en ovanligt gripande och känslostark spänningsroman med karaktärer du aldrig glömmer. Historien skildrar den eviga kampen om ont och gott inom människan, och om hur långt vi är villiga att gå för att skydda vår familj.

Slutet blir vår början

Chris Whitaker 259 kr 259 kr Inbunden

1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria

Om drömmar som föds, krossas och föds på nytt igen. Berättelsen och karaktärerna i boken är fantastiskt genomarbetade, speciellt de två huvudpersonerna men det gäller också för många andra komplexa människor som levandegör olika aspekter av tidens förändringar. Helena von Zweigbergks nya roman levandegör en tid, en stad, och ett par. En kvinna och en man med helt olika bakgrund, som försöker dela sina drömmar om en ljusare framtid och ett modernare sätt att leva och älska.

1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria

Helena von Zweigbergk 249 kr 249 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Redaktiones bästa boktips

Härlig feelgood

Gästredaktören väljer bok