Generella medlemsvillkor

När du är medlem i Bonniers Bokklubbar, som innefattar Bonniers Bokklubb och Månadens Bok, kan du vara trygg i att du ingår i Sveriges största bokklubbar med över 50 års erfarenhet av böcker och läsning. 

Vi finns till för alla bokälskare och har som mål att du bara ska läsa riktigt bra böcker. Därför läser vi varje år tusentals titlar och väljer ut de absolut bästa. Och med det menar vi de absolut bästa böckerna just för dig. För att välja rätt böcker tittar vi därför även på vad du köpt tidigare eller intresserat dig för på vår hemsida. Lyckas vi med vårt mål betyder det att du aldrig mer behöver läsa en dålig bok, något vi tror du som bokälskare verkligen uppskattar!

Läs noggrant igenom våra medlemsvillkor nedan. Vi har delat in dem i fyra delar för att det ska vara enklare för dig att ta till dig. Del 1 och 2 är generella villkor, där del 1 specifikt rör dig när du är ny medlem. Övriga delar behandlar köpvillkor, behandling av personuppgifter och sekretesspolicy. För att kunna bedriva vår verksamhet i enlighet med ovan beskrivning är det nödvändigt att spara och behandla personuppgifter. Syftet med det är att kunna presentera ett för dig så relevant urval av böcker som möjligt och ge dig bästa möjliga upplevelse som medlem hos oss. 

Genom att du är medlem eller gör din första beställning och därmed blir medlem, godkänner du ditt medlemsavtal och villkor.

Tack för att du är medlem i Bonniers Bokklubbar!

  1. Medlemstidning

   Som medlem i våra bokklubbar får du tillgång till vår exklusiva medlemstidning, antingen digitalt eller hem i brevlådan. För att spara på miljön kommer vi i händelse av att du inte köpt några böcker från oss under de senaste 12 månaderna, övergå till att erbjuda dig tidningen digitalt istället för hem i brevlådan.

  2. Månadens utvalda bok

   Månadens utvalda bok är den boken vi tycker är bäst just nu. Om inte annat avtalats, får du bekvämt boken hemskickad till dig efter sista svarsdag varje månad. Skulle du mot förmodan inte uppskatta just den kan du enkelt välja en annan bok, eller avbeställa månadens utvalda bok.

  3. Lägsta pris-garanti

   Du kan vara säker på att Bonniers Bokklubb har marknadens lägsta pris på de böcker vi markerar med lägsta pris-garanti. Om du trots allt hittar boken till ett bättre pris någon annanstans, så får du tillbaka mellanskillnaden. Du kan använda garantin:

   * under den tid som boken har markeringen lägsta pris-garanti på vår hemsida.

   * i 14 dagar efter att du har beställt boken från oss.

   * om den billigare boken har samma format som den du har köpt hos oss, till exempel inbunden.

   * om den billigare boken har köpts utan personliga rabatter.       

   Vi drar av mellanskillnaden från din medlemsbetalning. Mejla till kundservice senast 14 dagar efter att du beställde boken från oss. Skicka kvitto eller foto där det framgår att boken säljs till det lägre priset under aktuell tid.

  4. Medlemspriser

   Utöver redan låga klubbpriser finns även böcker till ännu lägre priser benämnda som t.ex. specialpriser, premiepriser eller just-nu-priser.

  5. Kommunikation via e-post och sms

   När du anger din e-post och/eller ditt mobilnummer i samband med att du blir medlem, eller själv registrerar e-post eller mobilnummer på Mina sidor, godkänner du att löpande få nyhetsbrev via e-post eller sms med personliga utvalda boktips, nyheter, rabattkoder och erbjudanden från din bokklubb. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev eller kundundersökningar via e-post från din bokklubb avregistrerar du dig enkelt genom avregistreringslänken i ett av utskicken. Vill du avregistrera dig från SMS-utskick kontaktar du kundservice. Du kommer dock fortfarande att få leveransavisering och bekräftelser.

  6. Avsluta ditt medlemskap

   Om du vill lämna bokklubben gör du det enklast genom att mejla oss på kundservice@bonniersbokklubb.se. Om du har ett köpåtagande kopplat till ditt medlemskap, behöver du ha uppfyllt ditt åtagande för att kunna avsluta medlemskapet. (Se punkt 1.5.)

  7. Kundservice

   Behöver du ytterligare information, hjälp med en beställning eller något annat, är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice här. Du hittar även mycket information under Frågor och svar.