Boktips

Vårens bästa feelgood - 10 boktips

Redaktionen 5 februari 2024

Underbara karaktärer, livsavgörande förändringar, historiska miljöer, svindlande kärlek - och två mysdeckare. Här är 10 av vårens bästa feelgoodromaner.

blobid0.png

 
1. Tårtor och tavlor av Camilla Dahlson
 
Vilken godbit! Sötma, spänning och vänskap över generationsgränserna!
 
När Elviras pojkvän är otrogen mot henne tvingas hon att börja om livet på nytt i Göteborg. Men på hennes nya jobb blir hon uppsagd och hon tvingas att ta olika gig-jobb för att betala hyran, som att leverera läckra bakelser åt ett charmigt konditori och vara hundvakt. En dag utsätts Elviras nya granne Gulli för en bedragare som lurar till sig hennes pengar och juveler. Elvira tar på sig uppdraget att ta fast på den fähunden och ta tillbaka Gullis värdesaker. Tårtor och tavlor är en varm, spännande och charmig berättelse om vänskap över generationer och att hitta sin plats i livet. 
 

Tårtor och tavlor

Camilla Dahlson 279 kr 249 kr Inbunden

2. Det skyddande regnet av Jojo Moyes

Jojo Moyes debutroman - änligen på svenska!
 
Tre spännande kvinnors öden vävs samman i Jojo Moyes uppmärksammade debut. Joy Leonard som har en sårig relation med dottern Kate och ska äntligen återförenas med Kate och hennes dotter, Sabine, efter femtom år sedan de flyttade till London. Vi får följa deras färgstarka liv och hur familjehemligheter uppdagas medan de kommer närmare varandra. 
 

Det skyddande regnet

Jojo Moyes 279 kr 249 kr Inbunden

3. Himlen är en plats på jorden av Christoffer Holst

Redan på väg till Grekland börjar äventyret ...

En hoppfull feelgoodroman om vänskap, äventyr och nya början. Nyskilda Mimmi som precis hittat livsgnistan igen, och vännen Lena som tappat den, tar en sommarroadtrip till södra Europa. På vägen möts de av kärlek och sorg och när de når Grekland hittar de början på en bortglömd kärlekshistoria och inleder ett nytt äventyr. 

Himlen är en plats på jorden

Christoffer Holst 259 kr 229 kr Inbunden

4. Anki åker till Paris av Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Möt våren i Paris med väninnorna Anki och Rose-Marie!

Efter att ha blivit änka reser Anki på sin första utlandsresa med väninnan Rose-Marie och återfår aptiten på livet. De planerar att möta våren i Paris, där de ser fram emot att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och uppleva stadens världsberömda modevecka. Under resan börjar Anki omvärdera sitt liv och upptäcker sin egen inre styrka och potential till nya romanser. Anki åker till Paris är en såväl charmig som kaxig berättelse om att det aldrig är för sent att omfamna livet och drömmarna.

Anki åker till Paris

Anna-Lena Brundin,Jan Sigurd 279 kr 249 kr Inbunden

5. Mrs Winterbottom tar ett sabbatsår av Joanna Nell

Hon tar en paus från sin man och reser till solen!

Heather Winterbottom, som har arbetat med sin man i över 40 år som husläkare i en idyllisk engelsk by, ska precis gå i pension. Då upptäcker paret att de har helt olika visioner om hur pensionen ska se ut: Heather drömmer om att gå på äventyr och utforska den grekiska övärlden medan Alan drömmer om att odla sina egna grönsaker. Heather väljer att ta ett sabbatsår från sitt gamla liv och åker själv till Grekland där hon ställs inför en rad frestelser och fallgropar. Men tänk om hemkomsten blir det största äventyret?

Mrs Winterbottom tar ett sabbatsår

Joanna Nell 269 kr 239 kr Inbunden
 
6. Kärlekens ingredienser av Erica Bauermeister
 
Väldoftande, smakrikt och hoppfullt i Erica Buermeisters debut
 
I köket i Lillians charmiga restaurang bland nyfångade skaldjur och doftande kryddor samlas en grupp varje måndagskväll för att gå på matlagningskurs. Men snart inser nyblivna mamman Claire, änklingen Tom som söker mening i tillvaron, och unga Chloe som har fastnat i ett destruktivt förhållande, att de inte bara söker efter nya matrecept utan något som kan förändra deras liv. Med Lillians kloka handledning, den goda maten och framförallt varandra, kommer deras liv att förändras för alltid. 
 

Kärlekens ingredienser

Erica Bauermeister 269 kr 269 kr Inbunden
 
7. Chateau vid vägens slut av Jessica Eriksson och Stefan Holm
 
En värmländsk herrgård, en mystisk fransyska och två friare...

Ellinor Carpentier ärver en förfallen herrgård i Värmland och bestämmer sig för att renovera den med hjälp av mäklaren Andres och snickaren Felix, vilket snart leder till en oväntad kärlekstriangel. Projektet väcker inte bara herrgården till liv utan också djupa känslor och en rivalitet mellan de två männen. Chateau vid vägens slut är en underbar feelgoodberättelse om att följa sina drömmar och att på så sätt hitta sig själv och samtidigt både ett hem och kärleken.

Chateau vid vägens slut

Jessica Eriksson,Stefan Holm 279 kr 279 kr Inbunden
 
8. Under en rosa himmel av Jenny Colgan
 
Trassliga relationer, lite turbulens och spirande romantik av feelgood-stjärnan Jenny Colgan
 
Morag MacIntyre, en tredje generationens pilot i norra Skottland, står inför ett livsval: att fortsätta driva familjens flygtransportfirma eller söka en ny väg i livet. När en storm tvingar henne att nödlanda på en avlägsen ö, möter hon den ensamma ornitologen Gregor, vilket får henne att omvärdera sitt liv och sina beslut. Denna underbara berättelse är första delen i en ny serie som utspelar sig på den pittoreska skotska ö-världen och handlar om självupptäckt, förändring och att hitta kärleken där man minst anar det

Under en rosa himmel

Jenny Colgan 289 kr 289 kr Inbunden

9. Vuxen på låtsas av Lucy Dillon

Bok 11 i Lucy Dillons populära Longhampton-serien

Robyn, nyligen sparkad från sitt jobb som mäklare, börjar arbeta på sin systers Cleos städfirma. Trots deras olikheter - Cleo är den ordningsamma, Robyn den slarviga - tar Robyn sig an uppdraget med en blandning av tacksamhet och beslutsamhet. De nya människorna hon träffar på sitt nya jobb får henne att börja fundera om sitt eget stökiga liv. Och varför är det så svårt att ha ett ärligt samtal med sin storasyster? 

Vuxen på låtsas är en lika delar drabbande som hoppingivande roman om familjehemligheter, kärlek och nya chanser.

Vuxen på låtsas

Lucy Dillon 269 kr 269 kr Inbunden

10. Den hemliga gästen av Nita Prose

Ett nytt mysterium för städerskan Molly

Molly Gray, en noggrann städerska på Regency Grand Hotel, ställs inför en unik utmaning när en berömd deckarförfattare hittas död i hotellets tesalong. Med hotellkorridorerna surrande av rykten och misstankar, ser Molly en möjlighet att lösa fallet, trots att detta kräver att hon konfronterar sitt eget dunkla förflutna. Hennes koppling till den avlidne drar henne djupare in i mysteriet, vilket tvingar henne att möta hemligheter hon länge försökt hålla gömda ... Cosy crime när den är som bäst.

Missa inte vår intervju med Nita Prose om den nya boken!

Den hemliga gästen

Nita Prose 269 kr 269 kr Inbunden
 

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips

Topplistan

Böcker i vår