Boktips

10 kärleksromaner att läsa i vår

Redaktionen 2 april 2024

Med vårens ankomst smyger sig en förtrollande atmosfär in i litteraturens värld – romantiken! Spana in våra 10 bästa boktips som bjuder på kärlek och passion.  

imagey8n74.png

1. Himlen är en plats på jorden av Christoffer Holst

Mimmi ska bege sig på en roadtrip till södra Europa. Hon har nyligen skilt sig och återfått sin livsgnista. Lena kämpar i sin tillvaro tillsammans med dottern Lovisa som flyttat hem efter ett stort svek. Ett helt liv har passerat sedan Mimmi och Lena arbetade på socialkontoret i Östersund, men de håller fortfarande ihop. Lena bestämmer sig för att följa med på roadtripen och nu börjar en resa med både kärlek och sorg. Himlen är en plats på jorden är en varm och rolig feelgoodroman! 

Himlen är en plats på jorden

Christoffer Holst 259 kr 229 kr Inbunden

2. Det skyddande regnet av Jojo Moyes

Tre kvinnors livsöden flätas samman i denna berättelse om döttrar, mödrar och mormödrar. Följ med på en resa till Hongkong på 50-talet, och sedan till London och den irländska landsbygden på 90-talet. En gripande och berörande historia om de färgstarka karaktärerna Sabine, Kate och Joy. Det skyddande regnet är Jojo Moyes älskade debutroman som äntligen finns på svenska igen i denna nyutgåva!

Det skyddande regnet

Jojo Moyes 279 kr 249 kr Inbunden

3. Anki åker till Paris av Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd

Efter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa med väninnan Rose-Marie har Anki återfått livsglädjen. Nu ska de möta våren i Paris som sägs vara kärlekens stad. När Anki träffar en stilig fransman börjar hon tänka att hon kanske är någon som andra vill ha. En charmig berättelse om att det aldrig är för sent att leva livet!

Anki åker till Paris

Anna-Lena Brundin,Jan Sigurd 279 kr 249 kr Inbunden

4. Sommarnätter av Elvira Berg

Sommarnätter är den åttonde delen i den uppskattade romanserien Ellens val. Det är sommaren år 1918 och Elisabeth kämpar för att hålla familjegården vid liv. Hon har svårt att gå vidare från Leon, tills att hon får upp ögonen för den nyinflyttade Samuel. Samtidigt är Ingeborgs och Antons kärlek starkare än någonsin. Är det nu hon ska våga ta steget och gifta sig?

Sommarnätter

Elvira Berg 239 kr 239 kr Mjukband

5. Chateau vid vägens slut av Jessica Eriksson och Stefan Holm

Efter sin svenska mammas död flyttar Ellinor Carpentier från Paris. Hon har ärvt en förfallen herrgård i Värmland, men kan inte se sig själv bo på landet. Ellinor anlitar den karismatiska mäklaren Andres Williamsson. Planerna ändras när hon ser herrgården och bestämmer sig för att renovera huset - göra det till sin eget château! Till sin hjälp har hon den blyga men engagerade snickaren Felix Gustafson. Känslor växer fram mellan Ellinor och Andres, emellertid uppstår en oväntad konkurrens om Ellinors hjärta som komplicerar allt.

Chateau vid vägens slut

Jessica Eriksson,Stefan Holm 279 kr 279 kr Inbunden

6. En kvinnas guide till kaos och skandal av Sophie Irwin

Del två i den romantiska och historiska serien En kvinnas guide. För tio år sedan gifte sig Eliza Balfour med den stränga och tjugo år äldre earlen av Somerest. Nu är Eliza änka med en fin titel och en enorm förmögenhet. För första gången kan hon bestämma själv över sitt liv, som att flirta med den ökände lord Melville. Men en kvinnas rykte är skört och det krävs bara en skvallrig viskning för att Eliza ska förlora allt.

En kvinnas guide till kaos och skandal

Sophie Irwin 239 kr 239 kr Mjukband

7. Bekännelser av Colleen Hoover

Auburn Reed har förlorat allt. I hennes kamp för att återuppbygga sig själv finns inget utrymme för misstag eller kärlek. Allting förändras när hon möter den charmiga konstnären Owen Gentry. Auburn tar steget till att våga satsa på kärleken, men Owen döljer någonting från hans förflutna. TikTok-fenomenet Colleen Hoover har gjort internationell succé med sina romantiska böcker. Under år 2023 var hon det fjärde mest säljande författarskapet i Sverige.

Bekännelser

Colleen Hoover 249 kr 249 kr Mjukband

8. Mina sju ex av Lucy Vine

Esther är ute med sina vänner för att sörja ytterligare en misslyckad dejt när hon hittar ett gammalt magasin. I en artikel står det om de sju olika slags relationer man kan ha i sitt liv, och någonstans bland dem finns den rätte. Ester inser att hon kan placera alla sina ex i varsin kategori: Första kärleken, jobbmisstaget, KK-relationen, reboundet, den missade chansen, idioten och den seriösa. Hon bestämmer sig för att ta sig an uppdraget, hon måste träffa sina sju ex igen …

Mina sju ex

Lucy Vine 239 kr 239 kr Mjukband

9. Den perfekta maken av Alexis Hall

Den andra delen i den charmiga serien London kallar. Det har gått två år sedan Luc O'Donnell och Oliver Blackwood träffades. Efter en komplicerad start på romansen har de nu blivit ett stabilt par. Nu verkar alla i deras omgivning ta nästa steg i sina relationer – giftermål. Luc känner en stor press att haka på trenden och fria till Oliver. För visst är det så man gör när man känner sig kär? Den perfekta maken är en charmig och hjärtevärmande roman!

Den perfekta maken

Alexis Hall 239 kr 239 kr Mjukband

10. En oundviklig längtan av Julia Quinn

Fjärde delen i serien om familjen Bridgerton och den 16 mars släpps en ny säsong, som är baserad på En oundviklig längtan. Penelope Featherington är hemligt förälskad i sin bästa väns storebror, Colin Bridgerton. Han är trött på att framstå som en korkad charmör och att ständigt vara aktuell hos skvallerskribenten Lady Whistledown. Penelope tror sig veta allt om Colin – tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet.  

En oundviklig längtan

Julia Quinn 179 kr 179 kr Mjukband

LÄS OCKSÅ:

Gripande kvinnoöden

Riktigt romantiska böcker

Värmande romaner