Omslagsbild för Universums minsta ljus : En memoar av Sara Seager
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Universums minsta ljus : En memoar

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 259 kr
"Den här underbara berättelsen, om upptäckter, förlust och kärlek, är både expansiv och intim." Publishers Weekly, Starred Review "Denna tankeväckande och skakande memoar om att navigera sig genom livet efter en förlust liknar en trösterik roman, en roman som inspirerar en att följa sina drömmar." Library Journal, Starred Review

När hennes man går bort rasar allt … Fängslande och naken självbiografi!

En tragedi tvingar den världsberömda astrofysikern Sara Seager att uppfinna sig själv på nytt. Hon som ägnat varje vaken minut åt att hitta liv på andra planeter måste nu återerövra sitt eget liv.

Saras liv gick som på räls. En karriär som forskare och ett lyckligt familjeliv med maken Mike och deras två söner. Mike skötte det jordiska medan Sara kunde ägna sig åt gåtorna i universum. När Mike dör i cancer rasar tillvaron samman. 40 år gammal står Sara som ensamstående mamma till två små pojkar. Hon har aldrig tidigare behövt tänka på hur man tar hand om ett hem och en familj. Hon får senare diagnosen Aspergers syndrom och inser att Mike varit oumbärlig för allt som handlar om vardag.
Mitt i sorgen kämpar hon för att ta sig an de uppgifter som kallas livet. Längs vägen upptäcker hon den kraft som vänskap och kärlek kan ge. Samtidigt har hon sitt inre kall som pockar på, att fortsätta söka efter universums minsta ljus.

Sara Seager

Sara Seager är en kanadensisk-amerikansk astrofysiker och professor i fysik och planetvetenskap på MIT, Massachusetts Institute of Technology. Hon är framförallt känd för sin forskning om exoplaneter, det vill säga planeter som befinner sig utanför vårt eget solsystem, och är en förgrundsfigur i sökandet efter Jordens tvilling med förutsättningar för liv. Hennes forskning har uppmärksammats av Popular Science, Discovery Magazine, Nature och TIME Magazine. 2013 tilldelades hon MacArthur Fellowship, en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i USA, ibland kallat ”genistipendiet”.

Just nu

Shuggie Bain

Douglas Stuart 229 kr 199 kr

Rönnbär och romantik

Eva Swedenmark,Annica Wennström 219 kr 189 kr

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist 249 kr 199 kr

Dagboken jag aldrig skrev

Jessika Devert 199 kr 169 kr

En kvinnas straff

Ana Porss 219 kr 189 kr

Snöängeln

Anki Edvinsson 229 kr 199 kr

Paradis City

Jens Lapidus 239 kr 199 kr

Hoppets tåg

Viola Ardone 229 kr 199 kr

Hemligheten på Seaview Cottage

Emily Gunnis 219 kr 189 kr

Sommaren på kanalen

Anne Youngson 229 kr 199 kr

Sista natten i Paris

Ruth Druart 239 kr 199 kr

Snöblind

Ragnar Jónasson 219 kr 189 kr

Odins eld

Elvira Birgitta Holm 239 kr 199 kr

Central Park

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Galgbergets väktare

Anna Jansson 249 kr 169 kr

Knappt en droppe blod

Carin Hjulström 249 kr 169 kr