Homan hittills : 42 Homandeckare med guldkant, Jan Mårtenson
Homan hittills : 42 Homandeckare med guldkant, Jan Mårtenson

Homan hittills : 42 Homandeckare med guldkant

899 kr

Exklusiv samlingsutgåva och Sveriges största e-bok: alla Jan Mårtensons Homandeckare hittills!

Sveriges mest klassiske deckarmästare samlad i en dundervolym: Jan Mårtensons samtliga Homandeckare så här långt (2014): Homan hittills. E-boken innehåller 42 Homan-deckare, inklusive Juvelskrinet. Dessutom innehåller den novellsamlingen Jubileumsmord, receptsamlingen Mord på menyn och guideboken Mord i Gamla stan - samt en nygjord intervju med författaren. 

Homan hittills
 är Sveriges - kanske världens! - mest omfattande e-bok hittills och motsvarar 38 kilo och mer än en hyllmeter i tryckta böcker. 

Mer om Homan:
Den stillsamme antikhandlaren Johan Kristian Homan föddes i boken Helgeandsmordet 1973. Han bor sedan dess på Köpmantorget 10 i Gamla stan, har sin antikhandel på Köpmangatan och hamnar fortfarande i den ena mordhärvan efter den andra.

Prästsonen Homan är en typisk antihjälte. Han älskar god mat, goda viner och Dry Martini och i varje bok finns ett recept. Så ofta han kan bevittnar han beridna högvaktens vaktombyte på slottet och han filosoferar över livet med sin sambo, Cléo de Merode. Hon har blå svans och blå öron och kommer från Siam, numera Thailand. De står varandra nära och frågan är väl om Homan har katt eller Cléo har en människa. Homan har också en flickvän, Francine, som är chef för Säpos personskyddsavdelning. Hon ser ut som Julia Roberts, lagar mat som Cajsa Warg och har svart bälte i karate.  I Johan Kristian Homans värld finns mer av antikviteter, konst och kultur än av deckargenrens traditionella våldspornografi. Morden, ganska få, sker mellan kapitlen och det flyter mer röd bordeaux än blod över sidorna.

Homan har också en livaktig fanclub: Homansällskapet, Sveriges största litterära sällskap. www.homansallskapet.se

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler böcker av samma författare

Just nu-pris

Fars dag 11 november