Den sista akten, Mari Jungstedt
Den sista akten, Mari Jungstedt

Den sista akten

99 kr

Lysande Mari Jungstedt!

Skylten Stör ej hänger på dörrhandtaget. Journalisten Bodil Jonsson låter sig inte stoppas, tillsammans med hotellpersonal tar hon sig in i hotellrummet, oron för vad som kan ha hänt kollegan Erika Malm är för stor. Den vackra men ständigt omstridda debattredaktören på en av landets största tidningar, Kvällsbladet, den tuffa och hårdföra Erika Malm, ligger död på golvet i Visbyhotellets luxuösa svit. Ansiktet är stelt, men läpparna rödmålade som vanligt. Den vita blusen är trasig i halsen och håret rufsigt. Vad har hänt? Erika Malm var ansedd som en hårt arbetande och seriös journalist, van att leda debatter och känd från morgonsofforna i TV. I rummet finns spår av att hon haft sällskap. En tömd champagneflaska, två glas, den obäddade sängen … Men vem var den okände gästen? Inte var det hennes man, eftersom han hade rest hem flera dagar tidigare. Den attraktiva Erika var känd för att spela på sin sexighet, och för att ha haft flera utomäktenskapliga affärer med kravlöst sex. Var det hennes ständiga sökande efter spänning i sexlivet som hade blivit hennes död? Eller står förövaren att finna bland de nynazister som genom åren skickat hotbrev till henne? 

Så som den välkända journalist hon var är medieintresset enormt och det illvilliga dådet skapar svarta rubriker över hela landet. Den gotländska polisen med kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson som tar sig an fallet, tampas med flera brottsteorier och iakttagelser. Och ju mer de lär känna offret desto svårare blir det. Vem var hon egentligen? Vilka hade hon känt? Vad levde hon för liv? Vem var den gåtfulle unge mannen hon setts i sällskap med i frukostmatsalen samma dag hon mördades? Varför hade hon försökt dölja det mystiska besöket på Romateatern en tid före sin död?

Samtidigt med den svåra brottsutredningen gör den 58-årige Knutas allt för att komma över skilsmässan från Line. Med sorg ser han tillbaka på ett äktenskap som varat under större delen av hans vuxna liv, allt sedan giftermålet tjugotvå år tidigare. Allt de delat genom åren, barnen, resorna, sommarstugan, glädje och sorg, vardag och fest. Det är över. Kanske älskar han henne trots allt fortfarande? Men det finns någon annan som också pockar på hans uppmärksamhet. En sakta spirande kärlek till kollegan Karin. Och den är besvarad. Men vågar de göra något åt de varma känslor de hyser för varandra? Även journalisten Johan Berg som bevakar det omtalade mordet gör allt han kan för att lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj. Samtidigt knakar äktenskapet med Emma i fogarna. Hur ska de hitta tillbaka till varandra? Så sker ytterligare ett mord. Denna gång på självaste Romateatern. Finns någon koppling till mordet på Erika? Polisen står villrådig. Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Där man minst anar det.  En iskall, beräknande förövare som inte drar sig för något. Vem står näst på tur?      

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Just nu-pris

Sanna berättelser