Författarporträtt

"Jag vill inte ändra vad jag skriver, jag vill ändra hur jag skriver."

Redaktionen 23 augusti 2021

Alla som älskar familjen Bridgerton kan se fram emot en ny familj att faschineras av. Nu är det dags för familjen Smythe-Emith att ta plats i Julia Quinns nya bok Som i en dröm.

Vi har sett så mycket framemot lanseringen av din nya bok Som i en dröm! Hur skulle du själv beskriva den?

Söt. Söt, eftersom både hjälten och hjältinnan är riktiga sockerråttor och söt eftersom de har känt varandra i hela sina liv – det är en riktigt vänner-blir-älskare-historia. Plus att Marcus är min första riktigt blyga hjälte. Han är blyg och söt men samtidigt väldigt sexig!

Alla vi som läst och älskar Bridgerton-serien, kommer vi känna igen oss i Smythe-Smith serien?

Ja, absolut! Smythe-Emith är en familj, precis på samma sätt som Bridgerton. De bråkar och kränglar men älskar ändå varandra. Skillnaden den här gången är att de är kusiner istället för syskon vilket innebär att det inte alltid delar exakt samma historia och uppväxt med varandra.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan Bridgerton och Smythe-Smith serien?

Det är mer drama i Smythe-Smith än i Bridgerton. Men det finns fortfarande en stor portion humor!

Du har skrivit över 35 romaner. Hur håller du inspirationen och lusten att skriva uppe?

Jag tycker det är viktigt att som författare hela tiden hitta nya sätt att närma sig sitt arbete och skrivande. Jag vill inte ändra vad jag skriver (jag älskar fortfarande historisk romance) så istället hittar jag sätt att ändra hur jag skriver.

Men Smythe-Smith serien stor jag inför utmaningen att skriva om ett arrangemang (den årliga Smythe-Smithmusikalen) som hade varit med i flera böcker tidigare. Innan jag ens kunde börja skriva Som I en dröm behövde jag göra research i mina gamla böcker och se vad jag sedan tidigare skrivit om familjen.

Och sedan, eftersom familjer och familjerelationer är så viktiga i mina romaner, var jag tvungen att titta tillbaka och ta reda på hur många bröder och systrar varje karaktär har och var de befann sig i födelseordningen. Eftersom Smythe-Smiths är en så stor familj, var jag också tvungen att skapa åtta separata kärnfamiljer. För att göra detta var jag tvungen att återskapa nitton år av Smythe-Smiths historia. Ja, du läste rätt. Nitton år! 😊

Vad tror du det är som göra att dina romaner är så älskade och uppskattade bland läsarna? Vad är ditt hemliga recept?

Jag tror absolut att en av de viktigaste ingredienserna i en romance är relationen mellan de två huvudkaraktärerna, men mina romaner har också stort fokus på andra typer av relationer. Jag skriver om familjerelationer och vänskap. Men framför allt så skriver jag böcker med fokus på glädje och lycka och det är något som jag tror att vi alla vill ha lite mer av i vår tillvaro.

Tack, Julia!  

Som i en dröm

Julia Quinn 189 kr 189 kr Mjukband

 LÄS OCKSÅ:

Mia Kankimäki om Kvinnor jag tänker på om natten.

Åsa Hellberg om sista delen om Flanagans.

Boktips för dig som inte får nog av Feelgood!

Mer av Julia Quinn