Boktips

7 boktips om att spara pengar och resurser

Redaktionen 7 september 2023

Att allt blivit dyrare har knappast undgått någon. Allt från elräkningen till matkostnader skjuter i höjden och det är viktigare än någonsin att hushålla med de pengar och resurser vi har. Här är 7 böcker som ger dig praktfulla verktyg för att spara mer pengar och göra ditt liv rikare.

spargris.jpg

Ekotipsets bästa husmorsknep : Enkla tips för en mer miljövänlig, ekonomisk och rolig vardag av Ellinor Sirén

Efter bästsäljaren Städa hållbart med Ekotipset kommer Ellinor Sirén nu med uppföljaren som är sprängfylld med smarta tips som gör din vardag enklare, roligare, mer miljövänlig och samtidigt ekonomisk. Här lär du dig hur du kan göra egna produkter som deo, schampo och tandblekning, hur du minskar matsvinnet, sänker dina matkostnader och återbrukar saker. Smart, smidigt, miljövänigt och samtidigt billigt!

Ekotipsets bästa husmorsknep har även massor med effektiva städtips.
Klicka här för tre städtips från boken

Billiga veckan av Emilia Milosavljevic

Du kan fortfarande äta riktigt god mat utan att göra hål i plånboken!

I Billiga veckan hittar du massor av inspiration och recept som gör så att du kan äta njutbart på en budget. Recepten inkluderar teman som matlådemat, världens kök och snabba måltider på 30 minuter eller mindre. Och dessutom lördagslyx, frukost, middag och bakverk. Allt till en rimlig matkostnad. 

Billiga veckan - goda och prisvänliga recept från måndag till söndag

Emilia Milosavljevic 299 kr 299 kr Inbunden

Din ekonomi av Klas Eklund, Shoka Åhrman

Experterna tipsar: så tar du dig genom krisen! Detta är en handbok för alla som vill förstå sin egen ekonomi, vare sig man vill ha konkreta och snabba tips eller lära sig om hur världspolitiken påverkar privatekonomin. Boken berättar hur du kan bygga ekonomisk trygghet genom investeringar, hur du ska tänka kring exempelvis pension, krypto och bostad, låna hållbart eller starta eget. Den passar alla åldrar och livssituationer och den vänder sig lika mycket till den som redan kan en del om ekonomi som den med nyvaknat intresse.

Din ekonomi : Så klarar du kriser och tryggar din framtid

Shoka Åhrman,Klas Eklund 299 kr 299 kr Kartonnage

Spara pengar : experternas bästa tips av Christina Sahlberg, Günther Mårder

Att spara pengar behöver inte vara tråkigt. Sparexperterna Günther Mårder och Christina Sahlberg har här samlat sina bästa tips och tricks för att spara pengar - utan att tumma på ens välbefinnande!

Spara pengar

Günther Mårder,Christina Sahlberg 339 kr 339 kr Inbunden

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis av Johan Tell

Intresset för att elda växer stadigt – i Sverige finns nu nästan 1,8 miljoner registrerade eldstäder. Att elda med ved är ett härligt sätt att värma sitt hem. Och om det sker på rätt sätt så är det både smart och miljövänligt. När elpriserna just nu är rekordhöga är eldning ett perfekt sätt att minska elräkningen på.

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis

Johan Tell 269 kr 269 kr Inbunden

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare av Mia Ingelström, Veronica Linarfve

Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har! Efter att ha läst och gjort övningarna i boken har du tagit makten över dina pengar och därmed ditt liv. Du har inte råd att vänta längre.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Mia Ingelström,Veronica Linarfve 219 kr 219 kr Mjukband

Snabbt, gott och billigt av Jenny Warsén

Boken rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.
 

Snabbt, gott och billigt

Jenny Warsén 249 kr 249 kr Inbunden