Vad vi äter : om ultraprocessad mat, vad den gör med oss och varför vi inte kan sluta äta den


Kartonnage

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken är läkare specialiserad på infektionssjukdomar vid sjukhuset för tropiska sjukdomar i London. Han utbildade sig vid Oxford och har en doktorsexamen i molekylär virologi från University College i London, där han är docent. Hans forskning fokuserar på hur företag påverkar människors hälsa, särskilt inom området barnnutrition, och han samarbetar med Unicef och Världshälsoorganisationen (WHO) inom detta område. Som en av BBC:s främsta programledare för både barn och vuxna har hans arbete belönats med två Baftapriser. Chris van Tulleken bor i London med fru och två barn.

"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo
Om Chris van Tulleken

Bäst pris just nu

Rovdrift

Elsa Swärd, Cornelia Swärd 299 kr 199 kr

En dold skönhet

Lucinda Riley 299 kr 199 kr

Bröllopsgästerna

Alison Espach 289 kr 199 kr

Städerskans nyckel

Nita Prose 299 kr 269 kr

Nattankare

Kristina Ohlsson 299 kr 199 kr

Den femte dagen

Åsa Hellberg 299 kr 199 kr

Mot ljuset

Jenny Clevström 269 kr 239 kr

Allt det blå på himlen

Mélissa Da Costa 299 kr 269 kr

Staben

Joakim Zander, Moa Berglöf 289 kr 259 kr

Min andra syster

Sara Paborn 299 kr 269 kr

Tjabo

Åsa Linderborg 329 kr 299 kr

Dä kvetter

Johan Svedjedal 289 kr 259 kr

En god far

Jenny Elfving 279 kr 249 kr

Vårkänslor på gotländska

Kristin Emilsson 279 kr 249 kr

Olivlundar och hemligheter

Veronica Palm 269 kr 239 kr

Svarta björn

Björn Olofsson, Rafael Edholm 289 kr 259 kr

Skuggas

Ann-Luise Bertell 299 kr 269 kr

Skål utan alkohol

Lisbeth Ericsson 339 kr 299 kr

Granna klenoder och förtäckta lögner

Ewa Klingberg 279 kr 249 kr

Exfrun

Ursula Parrott 289 kr 259 kr

Miraklernas höst

Michael Vallinder 279 kr 199 kr

Krigets gentlemän

Christina Wahldén 269 kr 239 kr

Död man på rymmen

Kristina Appelqvist 279 kr 249 kr

En ska bort

Malou von Sivers 299 kr 269 kr

Anden i maskinen

John Ajvide Lindqvist 269 kr 239 kr

Yoko : En biografi

David Sheff 319 kr 289 kr

Akikos stilla lycka

Jan-Philipp Sendker 289 kr 259 kr

Restaurang Kamogawa och de bortglömda recepten

Hisashi Kashiwai 299 kr 269 kr

Kvinnorna på Weyward Cottage

Emilia Hart 289 kr 259 kr

I hennes skugga

Adele Parks 269 kr 239 kr

Flykten

Jane Harper 289 kr 259 kr

Sommarhemmet : inreda, laga, fixa & odla

Sofia Wood, Elsa Billgren 369 kr 339 kr

Västkusten förr : Vår historia i bilder

Kristian Wedel 459 kr 429 kr

I liv och död : Skeletten från Vasa

349 kr 319 kr

Trädgårdsfix : 100 kreativa idéer för ditt gröna rum

Anna Örnberg 299 kr 269 kr

Tredje rikets sista dagar : Maj 1945

Lars Ericson Wolke 329 kr 299 kr

Virka stort

Amanda Ljunggren 319 kr 289 kr

Bokhandeln Cinnamon Bun

Laurie Gilmore 199 kr 169 kr

Paket Ohlsson/Hellberg

598 kr 378 kr