Boktips

Kerstin Ekman

Redaktionen 4 september 2023

Kerstin Ekman är ständigt aktuell. Nu har hon utkommit med Min bokvärld och i samma veva vann tv-serien Händelser vid vatten baserad på hennes bok med samma namn från 1993 Kristallen 2023 som Årets tv-drama. Hon debuterade 1959 och har hunnnit skriva många böcker över åren. Här har vi på redaktionen samlat några av våra favoritböcker av Kerstin Ekman.

imageygts.png

Min bokvärld

Det känns passande att börja listan med Kerstin Ekmans senaste bok som just handlar om hennes starkaste läsupplevelser som har inspirerat henne. Boken är en uppsättning essäer vilka summerar hennes läsliv, om böckerna som har format hennes värld och varit hennes vänner och tröst. Här finns mängder av boktips från Homeros till Philop Roth, formativa berättelser från barndomen, och tips på hur man blir en god läsare - och skribent. 

Min bokvärld

Kerstin Ekman 299 kr 299 kr

Händelser vid vatten

Denna omtalade roman, om ett mord i 90-talet som gör sig påmind igen 20 år senare i den fiktiva jämtländska byn Svartvattnet, belönades bl.a. med Augustpriset, Svenska Deckarakademins pris och Nordiska rådets pris och gjort succé världen över. Sedan romanen först utkom 1993 blev den en snackis igen när den blev tv-serie i år och vann Kristallen. En modern klassiker, helt enkelt. 

Händelser vid vatten

Kerstin Ekman 189 kr 189 kr

Häxringarna 

Första delen i Kerstin Ekmans hyllade romansvit Kvinnorna och staden, som blev hennes stora, breda genombrott 1974. Romansviten utseplar sig i Katrineholm och skrildrar kvinnor som föddes där och hur deras arbete och slit blev delaktiga i samhällets framväxt och utveckling. Här finner vi Ekmans starka sakkunskap, inlevelseförmåga och humor. 

Häxringarna

Kerstin Ekman 179 kr 179 kr
 

Löpa varg

Kersin Ekmans återvände till temat natur mot människa i Löpa varg, hennes första roman på tio år. Det är en mästerligt berättad roman som utspelar sig på Norrlands glesbygd och desss förtrollande skogar om den pensionerade jägmästaren Ulf Norrstig. Om hans relation till jakten, skugen, till minnena och det egna åldrandet.

Löpa varg

Kerstin Ekman 79 kr 79 kr

 

LÄS OCKSÅ:

Norrlands magi

Prisbelönta böcker

Jan Mårtenssons Homan-deckare