Boktips

6 inspirerande böcker om att skapa med händerna

Redaktionen 1 september 2023

Tycker du om att handarbeta, skapa något nytt till dig själv och familjen eller hemmet? Att sticka, måla, sy eller skapa ordning och reda ger inte bara praktiska resultat utan också skön avkoppling. I de här gedigna gör-det-självböckerna får du både inspirerande tips och handfasta beskrivningar.

image2gp4.png

Foto: Shutterstock

Sticka nytt med Knitting Lotta av Lotta Lundin

Här finns 10 mönster på nyckelplagg för din garderob – alltifrån skjorta till klänning, byxor, kaftan, jacka och rock. Här får du också proffsiga tips på hur du kan laga eller sy om kläder som du redan har i garderoben. Av medgrundaren till modemärket Hope som designat många svenskars favoritplagg!

Smart förvaring av Camilla Fürst

Upplever du att prylarna har tagit över ditt hem? Eller har du flyttat från större till mindre boende? Här får du mängder av idéer för hur du enkelt gör om hemma och inspirerande tips för att skapa snygga förvaringslösningar som passar för just ditt hem. Rensa i röran och skapa ett harmoniskt hem!

Smart förvaring : praktiska tips och inspiration för hemmet

Camilla Fürst 279 kr 279 kr Inbunden

Sticka flätor av Ivar Asplund

Det är lätt att sticka flätor, resultatet ser proffsigt ut och ger ett oändligt antal mönstermöjligheter. Här finns beskrivningar på; tröjor och koftor, slipover, pulsvärmare, halsdukar och mössor. Samt en flätstickningsskola med pedagogiska steg för steg-bilder som visar hur du ska göra.

Sticka flätor

Ivar Asplund 259 kr 259 kr Inbunden

Min stora målarbok av Bokförlaget Semic

Natur, blommor, djur och mandalas … Välkommen in i en vacker, fantasifull värld av detaljrika motiv som väcker din skaparlust. Ta en paus i vardagen, ge illustrationerna liv med dina favoritfärger och upptäck hur konsten att färglägga kan skänka avkoppling och harmoni!

Sy : 10 nya modeplagg av Anna Ringstrand

Här får du 10 mönster på nyckelplagg för din garderob – alltifrån skjorta till klänning, byxor, kaftan, jacka och rock. Du hittar också proffsiga tips på hur du kan laga eller sy om kläder som du redan har i garderoben. Av medgrundaren till modemärket Hope som designat många svenskars favoritplagg!

Sy : 10 nya modeplagg av designer Ann Ringstrand

Ann Ringstrand 429 kr 429 kr

Vardagsvackert och festfyrverkeri av Helena Lyth

Nyår, jul, påsk, tisdagskvällar och fredagsmys … Kreatören och inspiratören Helena Lyth bjuder här på sina bästa tips när det gäller att fira både högtider, vardagar och årstider. Hela året fylls med både fest och pyssel. Klassiska rätter möter spännande tips och flätas samman med kreativa idéer för hela familjen.

LÄS OCKSÅ:

Tio tips för ditt välmående

Norrlands magi

Prisbelönta böcker