Boktips

Boktips för sommarlovslediga barn!

Redaktionen 4 juni 2024

Ladda med en härlig boktrave inför sommarlovet! Här kommer några boktips för sommarlovslediga barn, även de som inte självmant brukar ta med sig en bok till stranden eller hängmattan. En somrig blandning av pyssel, goda mellanmål och välbekanta favoriter ...

imagexcheo.png

1. Läs pysselbok - öva på att läsa och skriva av Katarina Kuick

Pysselbok för barn som vill knäcka läskoden!

Känner du någon som håller på att börja lära sig läsa och skriva? Då är den här matiga aktivitetsboken perfekt att ha till hands! Här trappas svårighetsgraden successivt upp: starta med enkla övningar med versala bokstäver och fortsätt med meningar av olika längd. Roligt, pedagogiskt och utan pekpinnar!

Passar barn i åldern 6-9 år.

Läs pysselbok : öva på att läsa och skriva

Katarina Kuick 89 kr 89 kr

2. Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok : silverpilen av Elias Våhlund, Agnes Våhlund

Perfekt sommarlovsbok för pysselsugna barn!

Följ med Silverpilen på ett spännande soloäventyr! Här finns också pysselsidor som du kan göra både på sidorna och utanför boken, uppdragsbingo, hemliga chifferspråk med kluriga nycklar för att skicka kodade meddelanden till varandra, superhjältetest, kluriga sifferlekar, ordflätor och annat roligt.

Passar barn i åldern 6-9 år.

Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok: Silverpilen

Elias Våhlund, Agnes Våhlund 159 kr 159 kr

3. Beppe testar : experiment med 4 element av Beppe Singer 

För alla nyfikna som gillar att testa saker!

Bygg ditt eget "vindkraftverk", få elden att hoppa eller flytta vatten med papper! I den här experimentboken är de fyra elementen i fokus: jord, vind, vatten och eld. Med inspirerande foton och förklarande illustrationer är det här en önskebok med tips för roliga aktiviteter att göra hemma!

Passar nyfikna barn i åldern 6-9 år.

Beppe testar! Experiment med 4 element

Beppe Singer 199 kr 199 kr

4. LasseMajas uppdragsbok. En fågel i varje holk av Martin Widmark

Saga + knepiga gåtor och pyssel!

Det händer alltid något kul i Valleby och nu är det dags för en snickartävling! Här har det byggts fina fågelholkar, och alla får gissa vem som har byggt vilken holk. Förutom en ny berättelse från Valleby finns också roligt pyssel och knåp att lösa! För den som har klarat pysslet väntar en medalj …

Passar barn i åldern 6-9 år.

LasseMajas uppdragsbok : En fågel i varje holk

Martin Widmark 179 kr 179 kr

5. Var är fotbollsstjärnorna? av Arne Norlin

Kan du hitta fotbollsstjärnorna?

I denna roliga och annorlunda fotbollsbok gäller det att leta reda på stjärnorna från fotbolls-EM 2024. Englands Harry Kane är på restaurang, Kylian Mbappé gömmer sig i en fransk hamn och Rúben Diaz har hamnat i jultomtens verkstad. I myllret gömmer sig även historiska personer, flaggor och EM-bucklan.

Passar fotbollsintresserade barn i åldern 7 år och uppåt.

Var är fotbollsstjärnorna?

Arne Norlin 179 kr 179 kr

6. Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren

Boken som gjort succé som Netflix-serie!

Rumpnissar, grådvärgar, vildvittror – i den mörka Mattisskogen där Ronja växer upp finns det många varelser och faror. Men när Ronja är i tioårsåldern blir frihetslängtan så stark att hon lämnar den trygga Mattisborgen för att äntligen få uppleva äventyr! En Romeo och Julia-historia som blivit en klassiker!

Passar barn i åldern 6-9 år.

Ronja Rövardotter

Astrid Lindgren 219 kr 219 kr

7. Fredagsmys och lördagsgott 

Se hit, alla glada bagare och unga kockar!

Alla kan baka och laga mat med steg-för-steg-instruktioner och tydliga teckningar till hjälp! Här hittar du enkla recept till fredagsmyset eller lördagsmiddagen som tacogratäng, fisknuggets och hamburgare. Självklart finns det även förslag på efterrätter och snacks och goda frukostar för lyxiga helgmorgnar.

Passar barn i åldern 9-12 år.

Fredagsmys och lördagsgott

Bokförlaget Semic 179 kr 179 kr

8. Äventyr för superhjältar 1: Mördarclownerna av Elias Våhlund

1:a delen i spinoffseriebok för 9-12-åringar!

Nu återvänder vi till Rosenhill och träffar Röda Masken, Vildbiet och de andra superhjältarna i den nya bokserien Äventyr för Superhjältar. Det här är mer renodlade serieböcker för lite äldre barn, med snabbare tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och vill ha mer!

Passar barn i åldern 9-12 år.

Äventyr för superhjältar 1 : Mördarclownerna

Elias Våhlund 219 kr 219 kr

9. Taylor Swift: Livet, låtarna, turnén 

Om livet, låtarna och världsturnén!

Kolla in Taylor Swifts olika stilar, vilka artister hon samarbetat med och alla utmärkelser hon fått genom åren. Förutom massor av spännande och roliga fakta om världens hetaste artist just nu, är boken fullproppad med låtskrivartips, kluriga frågor och bilder från den redan legendariska The Eras Tour.

Passar Swifties och barn i åldern 9-12 år.

LÄS OCKSÅ: 

6 böcker till nybörjarläsaren!

10 böcker för att fly verkligheten

8 boktips för sparande