Boktips

10 böcker för dig som älskar Nora Roberts

Redaktionen 14 september

Över 500 miljoner böcker sålda med läsare över hela världen. Över 225 böcker skrivna. Nora Roberts blandar mästerligt romance med spänning i underbara miljöer. Älskar du Nora Roberts böcker och vill läsa berättelser i samma anda? Här är 10 boktips för dig att upptäcka.

nora-roberts_huvudbild.jpg
Copyright/fotograf: Bruce Wilder

Den italienska flickan av Lucinda Riley

Musik och spirande känslor i Italien av älskade Lucinda Riley äntligen i svensk översättning!

Rosanna Menici är dotter till en fattig familj med stränga föräldrar och växer upp i Neapel. Det är inte förens hon fyller elva då hon möter mannen som kommer förändra hennes liv för alltid, den talangfulla operasångaren Roberto Rossini. Med tiden växer en stormande kärlek mellan dem och passionen för musiken. En kärlek som kommer påverka alla de älskar.

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 189 kr Inbunden

Rosengömman av Amanda Hellberg

Kärlek, spänning och vänskap i första delen i serien Silverfallen.

På det anrika hotellet Rosenlund utanför Skövde är det sommarfest där Anna Sager och hennes tre närmaste vänner ska träffas. Men festen går inte riktigt som de tänkt när en hotfull man dyker upp som har kopplingar till alla de fyra väninnorna. Mannen försvinner spårlöst från festen och polisen Daniel sätts på fallet. Han som dessutom är Anna är förälskad i. Ju längre utredningen kommer, desto fler lögner och hemligheter börjar komma upp till ytan. Det visar sig att sommarfesten kan vara början på en rad lögner som kan riskera förgöra väninnornas liv och band. Det finns djupa springor bland villornas till synes perfekta fasad. . .

Rosengömman

Amanda Hellberg 249 kr 249 kr Inbunden

Äkta kärlekar av Taylor Jenkins Reid

Emma gifter sig med Jesse. Jesse försvinner. Hon finner kärleken igen med en annan man. Och nu dyker Jesse upp igen.

Emma och Jesse som varit kära sen ungdomen har precis gift sig i tjugoårsåldern. Paret lever fullt ut: de reser jorden runt tillsammans och äventyrar så fort de får chansen. Men en tragisk olycka sker på deras första bröllopsdag när Jesse försvinner spårlöst under en helikoptertur. Nu verkar han vara borta för alltid. Emma har bearbetat sin sorg i flera år när hon en dag springer på sin gamla vän Sam. De förälskas och förlovar sig. Emma tror sig ha funnit lyckan igen, tills ett dilemma uppstår. Jesse hittas vid liv. Nu tvingas Emma välja mellan båda männen. . .

Äkta kärlekar

Taylor Jenkins Reid 269 kr 269 kr Inbunden

Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand

Välkommen till Hemligheternas ö, Ven, där hemligheter bubblar upp till ytan.

Ulrika bestämmer sig för att åka till idylliska ön Ven som ligger mellan Sverige och Danmark, under två veckors semester. Hon har känt en stark dragningskraft till ön eftersom den har rört starka känslor hos hennes mamma. Ulrika har med sig ett gammalt vykort som kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu ska hon ta reda på hur. Mittemot Ulrikas stuga bor Bea vars liv helt har stannat upp.

När Ulrika får höra en forskare på radio berätta om att alla människor bär på i snitt tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, börjar hon fundera på sin nya granne. Varför är hon här egentligen? De båda kvinnornas liv har nyligen skakats om, men nu med hjälp en röst från det förflutna, kan de börja om på nytt. Låt mig berätta allt är första delen i en ny serie.

Låt mig berätta allt

Caroline Säfstrand 259 kr 259 kr Inbunden

Det blå palatset av Anna-Carin Svanå

En rörande berättelse med oväntade vändningar!

Gymnasieläraren Sabinas tvillingbror Ben är hennes klippa, deras relation ett ledmotiv i hennes liv. Även efter Bens tragiska död i en bilolycka lever deras relation vidare i Sabinas huvud där deras samtal utspelar sig. Sabina försöker reda ut vem bär skulden för Bens död samtidigt som hon flyr till Bens blåa hus för att läka. Där möter hon andra vilsna själar som komplicerar hennes liv, som Bens expojkvän Simon och katten Sundsvall. En gåtfull tonåring dyker också upp runt huset, och Sabina undrar vad hon vill. Det blå palatset är en känslomässig roman om sorg, förlust och längtan efter lycka i mörka stunder.

Det blå palatset

Anna-Carin Svanå 249 kr 249 kr Inbunden

En sommar att minnas av Elin Hilderbrand

En perfekt bladvändare att drömma sig bort till sommaren med!

Släkten Tates sommarhus på Nantucket har stått tomt i 13 år. Femtiosjuåriga Birdie Cousins återvänder dit med sin dotter Chess för en veckas vistelse innan Chess giftermål. Innan Birdie når ön får hon chockerande nyheter: Chess har ställt in sitt bröllop med den perfekte fästmannen och sagt upp sig från sitt jobb. Birdie bestämmer sig för att ta med sin syster och sina döttrar till Tates sommarstuga. När Birdie återförenas med sina döttrar och sin syster på sommarparadiset avslöjas gamla hemligheter, kärlek återupplivas, och ny kärlek växer fram. Det blir en minnesvärd sommar de sent ska glömma.

En sommar att minnas

Elin Hilderbrand 69 kr 69 kr

Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt

Svindlande historisk feelgood av Sveriges romance-drottning.

Året är 1884 i en dramatisk brytningstid då moderna uppfinningar revolutionerar världen, en ny samhällselit växer fram, och kvinnokampen är i sin linda. Den unga Alexandra Rosenkvist befinner sig långt hemifrån, förvisad efter en skandal som har skakat om societeten. Atle Falk som har ett mörkt mystiskt förflutet får i uppdrag att hämta henne. På ytan verkar de vara totala motsatser, men under resan genom Sverige till sjöss, via tåg och på hästrygg, upptäcker de nya sidor hos varandra, och förbjudna känslor spirar fram. I Stockholm väntar Alexandras konservativa familj med sina egna planer för henne.

Ett otänkbart öde

Simona Ahrnstedt 269 kr 269 kr

 

Alla somrar med dig av Carley Fortune

En lysande debut fylld med kärlek och nostalgi.

Ett oväntat samtal slänger Percy tillbaka till sina ungdomssomrar och till Sam, mannen hon aldrig trodde hon skulle förlora. Under fem glada somrar vid sjön växte en stark vänskap till något djupare, tills allt kollapsade.

När Percy återvänder för Sams mammas begravning känner de fortfarande samhörighet. Men kan de förlåta det som hände sommaren för tio år sedan? Alla somrar med dig är en underbar kärleksberättelse om möten och val som lämnar djupa avtryck i oss för alltid.

Alla somrar med dig

Carley Fortune 289 kr 289 kr Inbunden

Osmekmånad av Christina Lauren                

Rolig och hjärtevärmande bestseller om en oväntad smekmånad!

Olive har otur med allt i livet, från karriären till kräleken. Hennes tvillingsyster Ami, däremot, har all framgång. Amis bröllop verkar som en romantisk komedi, och hon finansierar det genom internet-tävlingar. Olive tvingas tillbringa tid med sin fiende, Ethan, som också är best man.

På bröllopsdagen blir alla gäster sjuka utom Olive och Ethan, som får biljetterna till smekmånaden i Hawaii. De försöker undvika varandra, men när Olives chef dyker upp, måste de spela nygifta och förälskade. Olive upptäcker att det kanske inte är så illa som hon trott...

Osmekmånad

Christina Lauren 299 kr 299 kr Inbunden

Klockmakarens dotter av Kate Morton

Kärlek, hemligheter och gåtor, i både nutid och dåtid.

Arkivarien Elodie Winslow upptäcker en gammal väska, i den hittar hon en pärm som innehåller en dagbok och ett viktorianskt porträtt. Dagboken visar sig vara en skissbok på en plats som väcker inom henne en känsla av déjà-vu. Hon är determinerad att fördjupa sig om huset på skissen. Sakta närmar hon sig huset Birchwood Manor och upptäcker vad som hände i godset sommaren 1861. Detta gamla hus bär på livsöden fyllda av kärlek och tragedi, och genom rösten från det förflutna avslöjas långsamt hemligheter som har legat gömda i generationer. Elodie ska gifta sig om sex veckor, och det visar sig att mysteriet bakom Burchwood Manor kommer att få betydelse Elodies framtid och lycka...

Klockmakarens dotter

Kate Morton 159 kr 159 kr


LÄS MER:

Kerstin Ekmans bästa böcker

6 spänningsromaner med 60-plussare still going strong!

Värmande romaner