Så skapar du din drömträdgård

”En påhittig tidsoptimist, en kreativ fixare med konstruktiv tankeförmåga, en snäll skribent med varm penna – jag är ständigt nyfiken, älskar att lära mig nya saker och möta nya människor. ”
Så beskriver Anna Örnberg - författaren bakom inspirerande boken Fixa fint för trädgården - sig själv. Boken är fullspäckad med tips och projekt - stora som små - för att skapa en fin och inspirerande trädgård. Här nedan bjuder Anna på några extra bilder och tips, som inte finns med i boken! 

Cykel i trädgårdBryt av grönskan med ett blickfång. Rostigt och gammalt är en kontrast som lyfter fram skönheten hos blomster och skir grönska än bättre.  

Glasflaskor trädgårdSaker som blänker är fint i trädgården – metall och glas som kastar solkatter.

hus trädgårdRabatter på platser där det är svårt att gräva? Lös det med mängder av zinkbaljor och plåthinkar. En låg bänk med upphöjda baljor och en rad framför med baljor direkt på marken blir en gigantrabatt tillsammans. Står de skuggigt håller krukorna fukten bättre, men eftersom de står samlade är det också lättare att vattna. 

staty trädgårdAnvänd trädgården som att galleri. Låt konsten ta plats! Det finns mängder av spännande konstföremål som tål väder och vind. 

husvägg trädgårdStäda undan plastkrukor och jordsäckar. Göm allt i gamla tunnor, träkistor och korgar – så blir planteringshörnan rena ögonfröjden. 

Sänggavel trädgårdÖverraska med något mitt i spenaten! En järnsäng mitt i rabatten ger ny innebörd åt ordet ”blomsterbädd”. 

vatten trädgårdVatten gör en trädgård levande! Men det behöver inte vara stora dammar – en balja räcker långt.