Lucy Dillon: "Jag älskar Sverige! Hur kan någon motstå landet som kom på tårtan som består av 90% vispad grädde och 10% marsipan!?"

Beskriv en typisk Lucy Dillon-roman med tre ord.
Människor, kärlek och hundar (eller Människor älskar hundar!)

Hur kommer det sig att du blev författare? Har det alltid varit en dröm för dig?
Min mamma påstod att jag kunde läsa innan jag kunde gå och jag har alltid älskat böcker. Men det var först när jag började arbeta som publicist jag insåg att romaner inte bara poppar upp i författarens huvud på ett perfekt sätt.  
Som redaktör fick jag se den fascinerande processen där man tog en hög med första utkast och förvandlade dem till en fantastisk inbunden bok och det gav mig självförtroendet att börja skriva själv. Att hjälpa författare att få fram det allra bästa ur deras manus var det absolut bästa som redaktör och det är något jag fortfarande tycker jättemycket om. Alla författare behöver en redaktör!

Vad tycker du är den allra viktigaste ingrediensen i en bra kärlekshistoria?
En verkligt känslosam förbindelse – inte bara mellan kärleksparet utan även mellan karaktärerna och läsaren. Även om karaktärerna inte alls är som oss själva, måste vi känna deras spänning, tvivel, hopp och kärlek tillräckligt mycket för att vilja stanna kvar hos dem till historiens slut.

Du skriver ju varm, rolig och kärleksfull feelgood. Har du någonsin varit sugen på att skriva något helt annat? En deckare kanske?
Jag skulle jättegärna skriva en deckare eller en thriller men jag tror inte jag skulle få till den plotten tillräckligt bra och i tid. Jag avundas verkligen de som kan den konsten. Samtidigt så tror jag att de båda genrerna är mer lika än många tror. Båda utforskar varför människor beter sig som de gör och vad de gör. Så kanske, om världen är redo för en väldigt rörig detektiv (med en hund, såklart) kan det vara ett framtida projekt för mig att skriva en deckare.

Vad laser du själv när du är ledig?
Mitt hus är proppfullt med Hollywood-biografier, skräckhistorier, feelgood, thrillers etc. etc. Jag läser allt men jag håller mig till faktaböcker medan jag själv är inne i skrivprocessen. Annars är jag för rädd att omedvetet låna delar från andras böcker. Men när jag är mellan två skrivprojekt så plöjer alla olika sorters böcker på ett nästan maniskt sätt. Oftast på tåget på väg till och från London – min absoluta favorittid av ostörd läsning. Jag är ofta den som kliver av tåget i allra sista sekunden, bara för att hinna läsa en extra sida.

Ge oss ett boktips som du tycker att alla ska läsa någon gång i livet?
En oväntad semester av Marian Keyes. Det är den bästa romantiska feelgood-boken någonsin!
Jag är också ett stort fan av poesi och min favoritpoet är John Donne.

Berätta något om dig själv som du inte tror att någon vet? J
Jag har byggt en egen dusch till mina hundar. Jag sa till alla att det var ett extra badrum men i själva verket var det så jag kunde duscha mina smutsiga hundar inomhus istället för att schasa ut dem när det är kall vinter. De som byggde den hade hundar själva så de tyckte inte att det så jättekonstigt egentligen.

Dina böcker är otroligt populära i Sverige. Vad är din relation till Sverige?
Jag älskar Sverige! Det var kärlek vid första ögonkastet för mig när jag kom till Stockholm. Hur kan någon motstå landet som kom på tårtan som består av 90% vispad grädde och 10% marsipan!?
Jag tycker att Sverige och England har ganska mycket gemensamt – en kungafamilj, historia med klassisk popmusik och traditionen att stanna upp under eftermiddagen för att dricka en kopp kaffe eller te och ta en pratstund. Väldigt civilcerat! J

Tack, Lucy!

 

Topplista