Bonniers Bokklubb 50 år

Bonniers Bokklubb 50 år

Hurra! Bonniers Bokklubb firar 50-årsjubileum 2020! Under året kommer vi löpande att ha en mängd olika erbjudanden så håll utkik i tidningen, på svarskortet och via e-post. 

Utan er medlemmar vore vi ju ingenting. Här är några röster från ett par av er som hängt med ända sedan 70-talet då alltid startade  

Nytt år, nya medlemsevent!

Håll utkik efter nya event. Just nu planerar vi för författarkväll med Prinsessan Christina, Italiensk afton med Christoffer Holst och mycket mer.

Vinn ett hemligt bokpaket!

Första gången Karin Wahlberg var med i Bokspegeln var med debutdeckaren Sista jouren, 2001. Samma år var Anna Bergenströms Kärlek, oliver och timjan huvudbok. Även Joyce Carol Oates stora bestseller Blonde, som handlar om Marilyn Monroe, presenterades det året.

Har du kvar någon av dessa böcker i dina gömmor? Mejla oss gärna på bbk50@ bonnierforlagen.se och bifoga en bild på boken eller på dig själv tillsammans med boken. Då är du med i utlottningen av ett hemligt bokpaket. Några av bilderna kommer att publiceras i kommande nummer av Bokspegeln under jubileumsåret 2020.

Gammalt nummer av Bokspegeln

Månadens utvalda bok

Den författare som genom alla år har återkommit flest gånger med en bok som blivit Månadens utvalda är allas vår älskade Nora Roberts!

SophieRedaktionsansvarig Sophie om Nora:

Jag minns när Nora Roberts var med i Bokspegeln första gången, 1993. Boken var utvald som Bestseller och hette Sanna lögner och Nora presenterades som Kvinnan som utmanar Sidney Sheldon! Sedan kom Framgångens pris 1995 och Dolda rikedomar 1996 varav jag gillade den sistnämnda, som handlade om en antikaffär, bäst. Hon skrev roligt, bitskt och sexigt och började göra sig ett namn som Den romantiska thrillerns mästarinna! Och 1997 föll vi bokklubbsredaktörer pladask för den superspännande Farliga vidder och valde den till Periodens huvudbok, som det hette då. Och ända sedan dess är Nora en av klubbens allra populäraste författare, både med spänningsböckerna och de mer romantiska serierna.

Annette

Art Director Annette om Nora:

Jag har träffat Nora Roberts – denna fantastiska författare tillika affärsgeni vid tre tillfällen. Första gången intervjuade jag henne på RWA:s (Romance Writers of America) konferens i Los Angeles, Kalifornien. Året därpå åkte jag till Boonsboro i Maryland där hon bor, för att vara med på det årliga eventet i hennes makes bokhandel, Turn the pages. Tredje gången var återigen på RWA, men då i New York.

Karin Wahlberg

Författaren Karin Wahlberg om Nora:

Det är säkert femton år sedan jag läste en bok av Nora Roberts. Vi var båda representerade i Bonniers Bokklubb och jag blev nyfiken på denna kvinna som skriver så flitigt. Jag minns att boken handlade om kvinnor på en isolerad ö för länge sedan. Mödrar, döttrar, systrar och ingifta. Umbäranden och sammanhållning och att jag tyckte om den. Man såg personerna framför sig. Utseendet, kläderna, rörelserna och det gick lätt att höra dem eftersom det var många dialoger, ofta roliga. Sedan har det inte blivit så mycket läst av Nora eftersom jag är en långsamläsare och måste välja. Men vem är hon, Nora Roberts? Jag googlar och upptäcker att hon och jag är födda samma år och på samma dag. Den 10:e oktober 1950 såg Nora Roberts och jag vårt första ljus, hon i USA och jag i Kalmar i Sverige. Någon sorts andligt systergemenskap eller författargemenskap drabbade mig med ens, om än i skilda världar och på ömse sidor om Atlanten.

          Guldkorn

Topplista