Boktips

Spännande bladvändare att läsa i vår - 8 boktips

Redaktionen 14 april

Från kusliga psykologiska thrillers till fascinerande cold case-mysterier. Vi på redaktionen har valt ut åtta ruskigt spännande deckare du inte kommer kunna lägga ifrån dig. 

 

varensspanning_huvudbild.jpg

Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters av Jan Guillou

Pensionärerna Erik Ponti och Carl Hamilton återförenas för ännu ett svårt fall. De har som hobby att sabotera telefon- och datorbedragare men när Putin angriper Ukraina återinkallas Hamilton till tjänst och de får tillgång till militära resurser. De utvecklar elektronisk krigföring som skulle kunna förinta all organiserad brottslighet, men ställs inför ett dilemma - helgar ändamålet medlen? 

Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters

Jan Guillou 269 kr 269 kr Inbunden

Relik av Dennis Mina 

Skotska spänningsmästaren Denise Minas är tillbaka med en efterlängtad uppföljare! Denna gång söker Anna McDonald och Fin Cohen outtröttligt efter en försvunnen kvinna i en idyllisk stad vid skotska kusten. Jakten på den försvunna kvinnan tar paret på en resa genom Europa där de hamnar i en värld av internationella konstsmugglare, bedragare och religiösa fanatiker.

Relik

Denise Mina 269 kr 269 kr Inbunden

En förlorad sommar av Viktor Pavic Lundberg

Loa Bergman förbereder sig för semester mitt i sommarhettan i Stockholm, men när en ung kvinna försvinner i Mariestad måste han återvända till sina hemtrakter. Samtidigt tittar hans kollega, Danijela Mirkovic, närmare på ett liknande fall som varit olöst i trettio år. Loa konfronteras med minnen från sin uppväxt medan Danijela upptäcker detaljer som polisen har missat. En förlorad sommar är en olidligt spännande roman där ingenting är vad det först verkar vara.

En förlorad sommar

Victor Pavic Lundberg 279 kr 279 kr Inbunden

Vit som snö av Samuel Bjørk

Holger Munch har precis börjat som chef för en ny enhet i Oslo som utreder mord. Men när två pojkar hittas mördade på en åker, med en räv mellan sig, påminns teamet om ett olöst mordfall i Sverige som skedde åtta år tidigare. Tillsammans med den lovande polisstudenten Mia Krüger, dras de in i jakten på en cynisk mördare. Men samtidigt kämpar Mia också med att hitta sin försvunna tvillingsyster och tillbringar sina nätter med desperat sökande.

Vit som snö

Samuel Bjørk 269 kr 269 kr Inbunden

Lycka till av Malin Stehn

Emily har planerat sitt bröllop till minsta detalj, men tre saker är utanför hennes kontroll: vädret, hennes mamma Annika och storebror Erik. Trots att vädret är bra blir stämningen på bröllopsfesten alltmer spänd på grund av gamla hemligheter. Senare på kvällen görs en chockerande upptäckt i slottsparken. . .

Lycka till

Malin Stehn 249 kr 249 kr Inbunden

Mörkt paradis av Magnus Jonsson

I denna nya spänningsserie av Magnus Jonsson i Stieg Larssons anda följer vi krypteringsexperten Linn Ståhl, som har överlevt en uppgörelse med nazister men är svårt traumatiserad. Linns moster upptäcker att Linn försvunnit och tillsammans med utredare Erik och Beatrice startar en utredning för att hitta henne. Samtidigt flyttar Linns kusin Astrid till en kursgård med mörka hemligheter.

Mörkt paradis

Magnus Jonsson 269 kr 269 kr Inbunden

I frusna spår av Viktoria Björn Blomqvist

En ung skidåkare blir mördad och en annan försvinner spårlöst under svenska skidlandslagens framgångar under OS i Cortina 1956. Många år senare hittar Alice Leander ett mystiskt vykort i sin morfars källare, vilket leder till en farlig resa tillbaka i tiden. Alice upptäcker att det finns en hemlighet kring det som hände på tremilen i Cortina som någon är villig att gå väldigt långt för att skydda. Kanske är den till och med värd att döda för? 

I frusna spår

Victoria Björn Blomqvist 259 kr 259 kr Inbunden
 
Skammens väg av Pascal Engman, Johannes Selåker 
 
Skammens väg är andra delen i serien Skymningsland. Året är 1995 i ett omskakat Sverige efter Estoniakatastrofen. På en bordell hittas en kvinna mördad, och polisen Tomas Wolf blir inkallad för att lösa fallet. När ännu ett brutalt mord sker på en porrklubb tycks det finnas samband mellan båda fallen. Jakten efter mördaren leder till Skammens väg. . .
 

Skammens väg

Pascal Engman,Johannes Selåker 279 kr 279 kr Inbunden
 

LÄS OCKSÅ:

Vårens boktips för alla smaker

Topplista

Redaktionens bästa boktips