Boktips

Mord i sommarsverige

Redaktionen 29 maj 2024

Sommar och mord. Varför älskar vi mordmysterier på semestern? sommarmord.jpg

En deckare eller thriller låter oss läsare vara intelligenta, nyfikna och äventyrslystna. Den fascinerande aspekten av genren är att författaren ger oss ledtrådar, hintar och väcker vår gissnings-förmåga att klura ut vem förövaren är förövaren ända in i slutet. Faktum är att när vi - trygga i soffan med en kaffe i handen läser om hemska mord och brutaliteter förstår vi hur privilegierade vi faktiskt är.

Det är spännande att förstå det otänkbara i att begå hemska brott, vad motiverar en människa till att ta klivet över gränsen? 7 boktips till dig som gillar kusliga berättelser och att uppleva människans mörka sidor, och alla utspelar sig under heta dagar och ljumna sommarkvällar.

Fyrklövern

Fyrklövern är den nionde, fristående delen i Christina Olséni och Micke Hansens populära serie Mord i Falsterbo. Här möter vi Falsterbonäsets piggaste 90-åring Egon Hjort några dagar innan hans eget bröllop ska äga rum. Eller ska det? Obehagliga överraskningar och mystiska dödsfall tycks komma i vägen …

Fyrklövern

Christina Olséni, Micke Hansen 279 kr 249 kr

Den sista utposten

När en kvinna hittas död vid ett ödetorp på Gotland ställs kriminalkommissarie Anders Knutas inför ett lika svårt som komplicerat fall. I den 18:e deckaren om kommissarie Knutas, som också är nybliven småbarnspappa, kämpar han mot klockan för att reda ut sanningen bakom det märkliga dödsfallet som skakar om den gotländska idyllen …

Den sista utposten

Mari Jungstedt 269 kr 199 kr

Brottsjön

Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar, har gjort succé med spänningsserien Ölandsbrotten – en serie som handlar om att leva i skuggan av ett brott och om att inte kunna klippa banden med det förflutna och hembygden. Brottsjön är den efterlängtade finalen i den hyllade serien. Och vilken final, sträckläsning utlovas!

Brottsjön

Johanna Mo 269 kr 199 kr

Frälsarkransen

”Frälsarkransen” är den fjärde delen i Kristina Ohlssons hyllade Strindbergserie. Nu drar det ihop sig till kräftpremiär på Hovenäset, och till sist har sommarvärmen kommit. Augusts stora dröm om att bli förälder har förverkligats, och han och Maria njuter av sin lilla familj på Kärleksvägen. Men så dyker en skugga ur Augusts förflutna oväntat upp. Någon i hans släkt verkar ha burit på en tung hemlighet.

Frälsarkransen

Kristina Ohlsson 269 kr 269 kr

Käraste Lena

Hösten 1983 hittas 31-åriga Lena död i sitt hem på släktgården på Sollerön utanför Mora, hängd i en lampkrok. Av allt att döma rör det sig om ett självmord. Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter valt att ta sitt eget liv, och för att få reda på sanningen kopplas den före detta polisen Ingrid Wolt in.

Ingrid har egentligen lagt ner sin nystartade spaningsbyrå och lever isolerad i skogen av rädsla för sin före detta man. Men Lenas föräldrar är så enträgna att hon slutligen övertalas att ta sig an fallet. Det visar sig snart att Lena bar på djupa hemligheter och att det var många i hennes närhet som ville se henne död...

Käraste Lena

Ninni Schulman 269 kr 199 kr

Beska droppar

2:a delen i den hyllade mysdeckarserien!

Beska droppar är den andra delen i feelgoodförfattaren Frida Gråsjös charmiga mysdeckarserie Morden vid 17:e slussen och handlar om advokaten Hanna som reser till Dalsland för att ta hand om sin morfar som är slussvaktare.

Beska droppar

Frida Gråsjö 299 kr 299 kr

Nomaden

NY efterlängtad del i Engman & Selåkers SUCCÉ-serie Skymningsland!

Nomaden är den tredje fristående delen i Pascal Engman och Johannes Selåkers succéserie Skymningsland som utspelar sig på 1990-talet. När en välkänd nynazist fritas från en fångtransport kallas polisen Tomas Wolf in. Så hittar journalisten Vera Berg nazisten avrättad i en jaktstuga …

 

Nomaden

Pascal Engman, Johannes Selåker 269 kr 269 kr