Boktips

Dröm dig bort med dessa 10 underbara historiska kärleksromaner

Redaktionen 2 januari 2024

Drabbande livsöden och svindlande kärlek i historiska miljöer. Dröm dig bort med dessa 10 underbara historiska kärleksromaner. 

Djävulsdansen av Kiran Milwood Hargrave

Hemligheter och förbjuden kärlek i 1518 års Strasbourg

Familjehemligheter, förbjuden kärlek och kvinnors kamp. Berättelsen utspelar sig i Strasbourg 1518, där Lisbet, gravid och hoppfull trots tidigare sorger, lever med sin kylige make Henner och sin stränga svärmor. Lisbets liv tar en vändning när hennes svägerska Nethe återvänder från ett sjuårigt straff i klostret för ett ouppklarat brott. Berättelsen når en dramatisk höjdpunkt när en kvinna börjar dansa oavbrutet på stadens torg, följd av fler kvinnor, vilket leder till att Lisbet bestämmer sig för att avslöja Nethes hemlighet.

Brytningstid av Charlotte Sirc

Förälskelse och hemligheter i 1800-talets Stockholm

I Stockholm 1895 lever Henrietta von Weidenhof ett liv i lyx, men längtar efter utbildning och ett liv bortom att bara vara någons fru. Hennes nya kammarjungfru, Lina, en bokhandlardotter från Småland, delar en liknande sorg med Henrietta. Henriettas liv tar en vändning när hon räddas från en farlig situation av en stilig främling, med vilken hon delar en passion för böcker. Deras förälskelse intensifieras, men Lina upptäcker en oroväckande sanning om Henriettas hjälte. Samtidigt konfronteras Henrietta med ett förnuftigt, men tråkigt äktenskapsförslag från en annan man. Både Henrietta och Lina står inför personliga utmaningar och sökandet efter sina egna sanningar, medan de navigerar i en värld av förälskelse, familjeplikter och dolda hemligheter.

Brytningstid

Charlotte Sirc 259 kr 259 kr

Den italienska flickan av Lucinda Riley 

Gripande romantik med operatema i Italien av älskade Lucinda Riley!

Från Neapels bakgator till världens största operascener. Detta är Rosanna Menicis berättelse. Uppväxten i Neapel präglas av ekonomisk knapphet och stränga föräldrar för Rosanna Menici. 1966 förändras allt för Rosanna när hon elva år gammal möter operasångaren Roberto Rossini. Med tiden flätas deras öden samman av passion och kärlek, vilket får konsekvenser för dem och deras omgivning …

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 269 kr

På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn

Utspelar sig före succéserien Bridgerton!

Före Julia Quinns "Familjen Bridgerton" finns en historia om Billie Bridgerton, en kvinna som alla förväntar sig ska gifta sig med en av bröderna Rokesby, eftersom familjerna har varit grannar i generationer. Billie ser de flesta bröderna som syskon, förutom George, den äldsta, som hon finner både arrogant och irriterande - och känslan är ömsesidig. Men saker förändras när omständigheter tvingar Billie och George att spendera tid tillsammans, och de börjar utveckla oväntade känslor för varandra...

På grund av Billie Bridgerton

Julia Quinn 239 kr 239 kr

Den hemliga stranden i Cornwall av Liz Fenwick

När krigets vindar blåser - vem är vän och vem är fiende ...?

Andra världskriget pågår för fullt. Kartritaren Merry Tremayne drömmer att få arbeta ute på fältet, men trots sin expertis som doktorand i geografi möts hon av hinder på grund av sitt kön och utseende. När hennes mamma försvinner, tar Merry sig an ett hemligt uppdrag i Cornwall med en grupp officerare, vilket ger henne en chans att finna sin mor. En oväntad kollega, löjtnant Jake Russell, blir hennes oväntade stöd i sökandet och snart har han på något konstigt sätt lyckats nästla sig in i hennes hjärta. Men vem är egentligen vän och vem är fiende när krigets vindar blåser allt hårdare …?

Den hemliga stranden i Cornwall

Liz Fenwick 279 kr 279 kr

Syrenlunden av Tracy Rees

Vänskap och hopp om den stora kärleken och kvinnors prövningar i det viktorianska England. 

I det viktorianska England år 1897 förväntas Rowena Blythe gifta sig med en lämplig man. Men när en konstnär ska måla hennes porträtt träffar hon konstnärens bohemiska assistent Bartek som är olik alla andra män hon träffat. Han är romantisk, bohemisk och vild. Rowenas känslor växer för honom, men hon vet att hennes föräldrar aldrig skulle godkänna honom. Ska hon riskera allt för kärleken? 

Syrenlunden

Tracy Rees 239 kr 239 kr

Den övergivna trädgården av Kelly Bowen

En fängslande historia om kärlek, mod, systerskap och hemligheter som kommer fram i ljuset. 

Att restaurera gamla slott är Isabelles specialitet. Nu står hon framför ett förfallet 1700-talsslott i Normandie, och minnen väcks till liv till barndomen när hon lekte i slottsparken. Nu har hon möjlighet att återknyta kontakten med systern och upptäcka en hemlighet i slottet som ingen funnit sig i sedan nazisternas ockupation. Samtidigt återberättas historien från 1930-talet där Stasia och pojken Nicolas träffas i den gömda slottsparken, där många hemligheter delas mellan dem. Platsen får en viktig roll i deras liv när de tvingas konfrontera krigets fasor.

Den övergivna trädgården

Kelly Bowen 279 kr 279 kr

Flora Leas hemliga bok av Patti Callahan Henry

1939, bomberna faller över London. Tonåringen Hazel och hennes lillasyster evakueras till en by i Oxfordshire, där de får bo med Birdie och tonårssonen Harry. Dagarna fylls av äventyr och utflyker - tills Flora en dag försvinner spårlöst vid en utflyt på flodbanken. Hazels värld faller samman, och hon lovar sig själv att aldrig återvända till Oxfordshire, och kärleken med Harry får ett tvärt slut. 20 år senare jobbar Hazel som antikvariat i London, och hennes charmiga pojkvän har friat. När hon tänker att hon har fått ordning på sitt liv, får antikvariatet en mystisk bok som verkar tyda på att Flora fortfarande är vid liv efter alla år ...

Flora Leas hemliga bok är en gripande roman om systerskap, förlorad kärlek och oväntade vändningar, med vackra miljöer och levande språk.

Flora Leas hemliga bok

Patti Callahan Henry 279 kr 279 kr

Huset på Rivieran av Natasha Lester

Succéroman om kärlek i andra världskrigets skugga

Medryckande berättelse som följer Éliane under andra världskriget i Paris, där hon som en del av motståndsrörelsen kämpar för att rädda Louvrens konstskatter. I en senare tidsepo ärver Remy ett hus på Rivieran och upptäcker en katalog med konstverk som stulits under kriget, inklusive en tavla från hennes barndomshem. Natasha Lester för skickligt samman dessa två tidsplan i en roman som utforskar kärlek, mod och dolda hemligheter.

Huset på Rivieran

Natasha Lester 269 kr 269 kr

Alexandras utmaning av Tessa Dare

Andra boken i serien Kvinnorna på Bloom Square - en historisk serie för romance-älskaren!

När Alexandra Mountbatten tar på sig ansvaret att omvandla de upproriska flickorna Rosamund och Daisy till välartade unga damer, möts hon av en till synes omöjlig uppgift. Snart inser hon dock att disciplin inte är vad flickorna behöver mest, utan snarare kärlek och uppmuntran. Men det är något som deras förmyndare, Chase Reynaus, inte verkar förstå. Som arvinge till hertigtiteln försöker Chase undvika emotionella band till någon. Hur ska Alexandra nå fram till hans hjärta utan att riskera sitt eget?

Alexandras utmaning

Tessa Dare 89 kr 89 kr

LÄS OCKSÅ: 

Svepande romaner

Årets hittills bästa debutromaner

Böcker för soldyrkaren