Boktips
5 grillböcker du inte vill missa i sommar
Grillad mat är enkelt, supergott och passar såväl att servera till vardags som till fest. Här är 5 fantastiska grillböcker med praktiktiska tips och riktigt goda recept som passar alla smaker, inklusive vegoalternativ.
1. Grilla! Festliga recept och enkla tekniker
Här finns recept för alla grillmästare, oavsett om du är ute efter klassiska smaker eller något mer exotiskt. I boken hittar du också användbara tabeller med lämpliga innertemperaturer för olika grilldetaljer samt tips på baskunskaper och grillmetoder. Bjud vänner och familj på oförglömliga rätter!
2. Grilla mera vego av Per Ehrlund
Vad sägs om supergoda rätter där zucchini, rotselleri och spetskål spelar huvudrollen, men också vegoburgare, sallader, grillade ostar, såser, röror och desserter? Grillmästaren Per Ehrlund bjuder dessutom på en grillskola, där du bland annat får lära dig när du bör använda kol respektive briketter mm.
3. Grilla! av Mattias Larsson
Allt går att grilla! Kött och fisk förstås - men också grönsaker och tillbehör, pizza och bröd, desserter och såser! Missa inte lammkotletter med caponata, matjessill i brynt smör, quesadilla med grönkål och västerbottenost eller helgrillad blomkål, gruyèreost och gremolataolja. Här finns de smartaste tipsen på hur man grillar indirekt, röker, lagar på stora stekfat och smaksätter ..
4. Grilla grönt av Malin Landqvist
Upptäck spännande, unika och riktigt goda gröna rätter på grillen!
Grön mat på grillen erbjuder en mängd möjligheter bortom traditionella tillbehör. Denna bok innehåller över 80 recept på allt från snabbt halstrade primörer till bakade pajer och matiga gratänger, allt tillagat på grillen. Här finns något för både nybörjare och erfarna grillentusiaster, inklusive praktisk information om olika grillmetoder och val av grilltyp. Nu kan du njuta av fantastiska grillade grönsaker utan att kompromissa med smak och aptit!
5. Grilla mer! : bbq, kött, fisk, vego, tillbehör & såser av Per Ehrlund
Lär dig grilla kött till perfektion med grillmästaren Per Ehrlund.
Förutom kött får du också lära dig att tillaga smakfulla vegetariska rätter, klassiker som beercan chicken, helgrillad fisk, rökiga rotsaksgratänger, mustig böngryta, hemgjorda majstortillas, läckra såser med inspiration från Louisiana och mycket mer - allt på din vanliga grill. Det är enkelt och otroligt gott!
LÄS OCKSÅ: