Boktips

Feelgoodromaner med jultema: 6 bra boktips

Redaktionen 12 december 2023

 

Kom i julstämning med varma, mysiga, roliga, romantiska och helt underbara feelgoodromaner med jultema. Här listar vi 6 böcker att njuta av. 

julens-feelgood_huvudbild.jpg

Bild: Midjourney / Johanna Stenius

 

Insnöade till jul av Sara Morgan 

Lucy Clark kämpar för sitt jobb och hamnar i ett oväntat äventyr när hon levererar ett marknadsföringspaket till Ross Millers föräldrahem i Skottland. Trots missförståndet att vara Ross flickvän och en snöstorm som hindrar hennes återvändo till London, dras Lucy in i familjens gemenskap och upptäcker förtrollningen i ett äkta julfirande. Men hemligheter i familjen riskerar att skugga den magiska julen.

Insnöade till jul

Sarah Morgan 259 kr 259 kr

En snöängel till jul av Johanna JohanssonSara MolinBirgitta Gunnarson

Vad är en god människa? Vad än det är, ser inte Aida sig som en. På hennes jobb innan jul gick hon med på att planera julfesten för ensamma för att slippa ta jobbjouren över jul. Hennes enda hjälp är hennes döttrar, men när hennes exman tyker upp blir projektet kaotiskt. 78-åriga Margit överraskar sig själv genom att svara på en okänd persons nödanrop på Facebook, medan pojken Milo som gör allt för att slippa ta ansvar, skickas till en tant för att sätta upp en julgardin. Alla tre blir involverade i julfestplaneringen, men de börjar fundera på om det inte är de själva som behöver julfesten mest när motgångarna hopar sig.

En snöängel till jul

Johanna Johansson, Sara Molin, Birgitta Gunnarson 299 kr 299 kr

Alla hjärtans jul av Catherine Walsh

Av en slump hamnade Molly och Andrew bredvid varandra på ett flyg hem från Chicago till Dublin tio år sedan för att fira jul. Och så har det fortsatt. Att sitta bredvid varandra på samma flyg har varit deras egna lilla jultradition i tio år nu trots att de bara är vänner. Detta år ställs deras flyg över Atlanten in på grund av en snöstorm. Tiden är knapp innan jul, men Molly har en plan på hur de kan hinna till julfirandet i tid.Tillsammsn reser de över världen genom olika transportsätt och närmar sig varandra under resan. Låt dig svepas med av en denna hjärtevärmande berättelse som får dig att vilja fira jul på Irland!

Alla hjärtans jul

Catherine Walsh 239 kr 239 kr

Alltid i december av Emily Stone

Alltid i december är en gripande julsaga om Josie Morgan, vars december präglas av kärlek och förlust. Efter att ha förlorat sina föräldrar under julhelgen skickar Josie varje år ett hjärtskärande brev till dem. Men den här julen förändras allt för Josie. När Josie ska posta brevet möter hon arkitekten Max Carter. Men deras kärlekshistoria tar en olycklig vändning när Max plötsligt försvinner, och deras vägar korsas på en rad oväntade platser över världen. Stones underbara debutroman utforskar teman som kärlek, förlust och livets oförutsägbarhet på olika platser runt om i världen i vintrig miljö.

Alltid i december

Emily Stone 89 kr 89 kr

Lusthuset vid tjärnen av Hanna Blixt

Hanna Blixts nya del i Leksands-sviten, Lusthuset vid tjärnen, är en charmig feelgoodroman i vintrig dalamiljö. Efter att Hilma sagt upp sig från sitt jobb på en PR-byrå i Stockholm tar hon chansen att söka arbete på ett chokladkafé i det vackra Lusthuset i Leksand. Denna oväntade förändring öppnar nya möjligheter för Hilma samtidigt som berättelsen följer en pojkes uppväxt på 1960-talet i samma by. "Lusthuset vid tjärnen" är en gripande historia om drömmar, vänskap, och kärlek, samt betydelsen av gemenskap och en meningsfull tillvaro.

Lusthuset vid tjärnen

Hanna Blixt 269 kr 269 kr

Jul i den lilla bokhandeln av Jenny Colgan

”Som varm choklad med bourbon: varm, söt och med en överraskande twist.”

När Carmens varuhus som han jobbar på ska stänga vet hon inte vad hon ska göra med sitt liv. Men det sista hon vill göra är att bli tvungen att flytta in till hennes perfekta syster Sofia i Edinburgh. Men så blir det, och som tur har en sliten gammal bokhandel behov av en assistent. Men det krävs ett sant julmirakel för bokhandeln att komma på fötter igen, kan Carmen lyckas? Och kan systrarna att komma överrens i jul, trots deras olikheter? 

Jul i den lilla bokhandeln

Jenny Colgan 279 kr 279 kr