Boktips

Älskade Lucinda Riley och De sju systrarna.

Redaktionen 20 september 2023

Älskade Lucinda Riley förlorade tragiskt kampen mot cancer 2021. Den åttonde och avslutande delen i serien, ”Atlas – Historien om Pa Salt” hann Lucinda Riley inte skriva klart. Nu har hennes son slutfört hennes arbete och boken släpps i maj men du kan förboka redan nu. 

contentsida_LucindaRiley-1.jpg

7 fakta om de sju systrarna

1. I första boken i serien Sju systrar samlas Maia och hennes fem systrar i deras barndomshem, ett magnifikt slott vid Lake Geneva. Beskedet om att deras adoptivfar, miljardären Pa Salt har avlitit är starten på systrarnas resa för att förstå historien om deras liv. Fadern lämnar efter sig ett par ledtrådar till varje syster som ska ta dem närmare sitt sanna arv.

De sju systrarna: Maias bok

99 kr 99 kr Storpocket

2. I andra delen Stormsystern befinner sig systern Ally på en yacht för att tävla i ett prestigefyllt yacht-race. Det är under detta race som beskedet om adoptivfaderns död når henne. Detta leder henne att följa ett spår till Norge som hennes far lämnat till henne.

Stormsystern : Allys bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr

3. I den tredje delen Skuggsystern får vi följa systern Star som följer faderns ledtrådar till ett antikvariat i London. Hon lär sig historian om den starka, självständiga kvinnan Flora MacNichol som levde för 100 år sedan.

Skuggsystern: Stars bok

99 kr 99 kr Storpocket

4. I den fjärde boken Pärlsystern träffar vi CeCe, hon som aldrig kännt att hon passat in någonstans. Faderns död förändrar CeCes liv och hon tar många avgörande beslut. Hon ser också, med förskräckelse sin syster Star distansiera sig från henne för att följa sin nya kärlek.

Pärlsystern : CeCes bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr Storpocket

5. Femte delen, Månsystern är en historia om Tiggy som litar på sina instinkter och flyttar till en avlägsen plats i Scotland efter faders död. Hon följer din passion att ta hand om djur under anställning av den bekymrade och problemfyllda Charlie Kinnaird. Hon får höra av en gammal zigenare som bott länge i området att hon har ärvt ett sjätte sinne från sina förfäder.

Månsystern : Tiggys bok

Lucinda Riley 119 kr 119 kr

6. Sjätte boken, Solsystern handlar om systern och supermodellen Electra som till synes har ALLT! Faderns död får den bräckliga Electra att ta till alkohol och droger för att orka. Hennes nära känner stor oro över hennes hälsa samtidigt som hon får ett brev av en kvinna som påstår sig vara hennes farmor.

Solsystern : Electras bok

Lucinda Riley 229 kr 229 kr

7. I den sjunde och sista boken Riley skrev innan hon förlorade kampen mot cancer 2021 heter Den saknade systern. Får du svaret på gåtanom de sju systrarna? De sex systrarna ska resa från jordens alla hörn för att hedra minnet efter sin mystiske adoptivfar och välgörare, Pa Salt. Men en av systrarna saknas fortfarande och frågan är om hon egentligen vill bli hittad?

Den saknade systern

Lucinda Riley 129 kr 129 kr

8. I förordet till boken berättar Lucinda Rileys son Harry Whittaker, som färdigställt romanen efter hennes bortgång 2021, om hur skrivprocessen gått till. Lucinda Riley skrev ner hur hon tänkte sig att serien skulle knytas ihop, och de sidorna fullkomligt glödde av dramatik, spänning och … en väldigt stor överraskning! Spekulationerna har varit många om hur allt vävs samman och inom den här bokens pärmar väntar svaren …

Atlas : historien om Pa Salt

Lucinda Riley,Harry Whittaker 259 kr 259 kr Inbunden

Bra att veta:

Systerskaran består av:
Maia - den första systern och fylld av en ångestfylld historia.
Ally - stormsystern som de andra ser upp till och ser som ledare för systerskaran.
Star - den tystlåtna och konflikträdda skuggsystern.
CeCe - pärlsystern som längtar efter en tillhörighet, en kultur där hon känner sig "hemma".
Tiggy - månsystern som älskar kraften från naturen och den känsla hon känner i det fria. Hennes systrar kallar henne snöflingan.
Electra - den vackra solsystern med ett trasigt inre, som ser alla andras lycka förutom sin egen.

Lucinda Riley har skrivit fler böcker än böckerna om de sju systrarna. Den senaste heter Kärleksbrevet och är en dramatisk spännande bladvändare. Du får läsa om en kunglig skandal och oförlåtliga svek. Hennes senaste Morden i Fleat House är en riktig bokskatt och Rileys okända kriminalroman.

Kärleksbrevet

Lucinda Riley 249 kr 249 kr Inbunden

Morden i Fleat House

Lucinda Riley 249 kr 249 kr

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips!

Feelgoodböcker.

Alla pratar om!