Boktips

Smarta råd för att spara pengar och resurser i en tid av hög inflation!

Redaktionen 17 april 2023

Att allt blivit dyrare har knappast undgått någon. Allt från elräkningen till matkostnader skjuter i höjden och det är viktigare än någonsin att hushålla med de pengar och resurser vi har.

spargris.jpg

Gratis upplevelser i Sverige : 600 gratis upplevelser för hela familjen. 

Skralt i kassan? Här är Sveriges bästa 600 gratisnöjen! Det behöver inte vara dyrt att semestra i Sverige. Här får du 600 förslag på gratis upplevelser i hela landet, från söder till norr!

Din ekonomi 

Experterna tipsar: så tar du dig genom krisen! Detta är en handbok för alla som vill förstå sin egen ekonomi, vare sig man vill ha konkreta och snabba tips eller lära sig om hur världspolitiken påverkar privatekonomin. Boken berättar hur du kan bygga ekonomisk trygghet genom investeringar, hur du ska tänka kring exempelvis pension, krypto och bostad, låna hållbart eller starta eget. Den passar alla åldrar och livssituationer och den vänder sig lika mycket till den som redan kan en del om ekonomi som den med nyvaknat intresse.

Din ekonomi : Så klarar du kriser och tryggar din framtid

Shoka Åhrman,Klas Eklund 299 kr 299 kr Kartonnage

Enargismart

Vilka besparingsåtgärder ger stor effekt på kort och lång sikt? Hur ska man tänka när man tecknar elavtal? Är det en god idé att skaffa solceller? Och borde jag vänta med att skaffa elbil nu när elpriset gått upp?

Frågorna om el är många, och i Energismart får du svaren. På område efter område går energiexperten Lasse Ejeklint pedagogiskt igenom hur du som konsument ska förstå din egen elförbrukning, och hur du kan förändra den för att leva energismartare. Det blir både plånboken och planeten glad av!

Energismart

Ejeklint Lasse 189 kr 189 kr Mjukband

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis

Intresset för att elda växer stadigt – i Sverige finns nu nästan 1,8 miljoner registrerade eldstäder. Att elda med ved är ett härligt sätt att värma sitt hem. Och om det sker på rätt sätt så är det både smart och miljövänligt. När elpriserna just nu är rekordhöga är eldning ett perfekt sätt att minska elräkningen på.

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis

Johan Tell 269 kr 269 kr Inbunden

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare.

Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har! Efter att ha läst och gjort övningarna i boken har du tagit makten över dina pengar och därmed ditt liv. Du har inte råd att vänta längre.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Mia Ingelström,Veronica Linarfve 219 kr 219 kr Mjukband

Snabbt, gott och billigt

Boken rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.
 

Snabbt, gott och billigt

Jenny Warsén 249 kr 249 kr Inbunden

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks

Lär dig hur du gör dina egna billiga städprodukter, och hur du får riktigt bra snurr på den årliga storstädningen och alla veckostädningar. Här finns också många fiffiga ekohacks – som hårsnoddar av trasiga nylonstrumpbyxor, eller hur du får skosulor att bli vita igen.

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks

Ellinor Sirén 239 kr 239 kr Inbunden