Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 339 kr 339 kr

Bäst pris just nu

Kärlekens villovägar

Peter Robinson 299 kr 299 kr

De fastfrusna

Elly Griffiths 289 kr 289 kr

Jordisk

Theis Ørntoft 299 kr 299 kr

Allt vi aldrig avslutade

Rebecca Yarros 279 kr 279 kr

Hon och hennes katt

Makoto Shinkai, Naruki Nagakawa 279 kr 279 kr

Det hon viskar

Emma Ångström 249 kr 249 kr

En liten droppe blod

Christoffer Carlsson 299 kr 299 kr

Ord mot ord

Steve Cavanagh 319 kr 319 kr

Mörka kvällar i Kollektivet

Callum Bloodworth 269 kr 269 kr

Hipp hipp hurra

Malin Stehn 289 kr 289 kr

Den smala lyckan : en novellfläta

Hans Gunnarsson 299 kr 299 kr

Drottningen av Lyckan

Camilla Thelander Eng 299 kr 299 kr

Liket i salongen

Madeleine Gustafsson 269 kr 269 kr

Modet och minnena

Cay Bond 339 kr 339 kr

För evigt dömd

Lena Berglin 269 kr 269 kr

Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen

Kristina Ekero Eriksson 299 kr 299 kr

Mammas pojke

Karin Aspenström 299 kr 299 kr

Vi var vänner

Anne Liljeroth 269 kr 269 kr

Dödens klackar

Tina Frennstedt 299 kr 299 kr

Nattåg till Marrakech

Dinah Jefferies 289 kr 289 kr

Vaka över henne

Jean-Baptiste Andrea 299 kr 299 kr

Mord på en byfestival

Katie Gayle 269 kr 269 kr

Plötsligt död

Peter James 269 kr 269 kr

Cecily Larsons hemliga liv

Ellen Baker 299 kr 299 kr

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl 299 kr 299 kr

De vita nätterna

Katrine Engberg 279 kr 279 kr

Sven Hedin och hans tid

Håkan Wahlqvist, Nils Uddenberg, Staffan Thorsell, Jan Romga 549 kr 549 kr

Paket Carlsson/Robinson

598 kr 598 kr