Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 339 kr 339 kr

Bäst pris just nu

Nattjägaren

Anders De la Motte 299 kr 199 kr

Gränsöverskridaren

Viveca Sten 299 kr 199 kr

Charlies fiende

Simona Ahrnstedt 299 kr 199 kr

Inte krig och inte fred

Jan Guillou 299 kr 269 kr

Syndafall

Elin Olausson 289 kr 259 kr

Lakej

Elin Olofsson 299 kr 199 kr

Sockerdrottningens jul

Veronica Almer 279 kr 249 kr

Leka livet

Mia Parnevik 309 kr 279 kr

Älskar, älskar inte

Anna Jansson 299 kr 269 kr

Nike

Henrik Johnsson 299 kr 269 kr

Den onda systern

Inger Frimansson 279 kr 249 kr

Väglöst land

Marie Hedegård 279 kr 249 kr

Månsken och mozzarella

Christoffer Holst 279 kr 249 kr

Bytet

Anton Berg 299 kr 269 kr

Sverige genom konstnärens öga

Nils-Olof Olsson 549 kr 499 kr

Nattvandraren

Ulrika Hägglund, Thomas Svensson 269 kr 199 kr

Den hemliga julgåvan

Jenny Fagerlund 299 kr 269 kr

Bara på låtsas

Eric Donell 269 kr 239 kr

Nattvardsbarnet

Robert Hedman, Lena Risberg 269 kr 239 kr

Lockfågeln

Jonas Moström 299 kr 269 kr

Döda själar sjunger inte

Stine Bolther, Line Holm, Jussi Adler-Olsen 319 kr 289 kr

Alla är vi skyldiga

Karin Slaughter 269 kr 239 kr

Den långa vinterns år

Ariel Lawhon 289 kr 259 kr

En magisk jul

Cressida McLaughlin 289 kr 259 kr

Den försvunna förmögenheten

Richard Osman 299 kr 269 kr

Utan avsked

Harlan Coben, Reese Witherspoon 289 kr 259 kr

En nystart till jul

Sarah Morgan 259 kr 229 kr

Evigt ung

Donna Leon 279 kr 249 kr

Tisdagsklubben

Johan Erséus 369 kr 339 kr

Den juligaste av jular: En berättelse i 24 kapitel

Callum Bloodworth 259 kr 229 kr

Den sanna tomten : Lady Gurgelum och jag

Emma Karinsdotter 279 kr 249 kr