Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 339 kr 339 kr

Just nu priser!

Ena stunden här

Liane Moriarty 299 kr 199 kr

Berättelsen om ditt liv

Lucy Dillon 299 kr 199 kr

Det finmaskiga nätet

Håkan Nesser 299 kr 199 kr

Vita skuggor

Rebecka Edgren Aldén 269 kr 199 kr

I det förgångna

Anna Tell 299 kr 269 kr

På en tyst gata

Seraphina Nova Glass 259 kr 199 kr

Yxmördaren

Samuel Karlsson 269 kr 239 kr

Ambassadörens dotter

Anna Martinengo 269 kr 239 kr

Filmmordet i Cornwall

Fiona Leitch 219 kr 189 kr

Udda fåglar

Mathias Dufeld 279 kr 249 kr

Fem järn i elden

Christina Larsson 219 kr 189 kr

Snurra min jord

Britt Peruzzi, Carina Sigurdsson Löpp 279 kr 249 kr

Sommar på Villa Hilda

Michaela von Kügelgen 269 kr 239 kr

Björnen

Susan Casserfelt 269 kr 239 kr

Mord i ljusa natten

Anna Ihrén 249 kr 219 kr

Liv och döden

Siri Gustafsson 299 kr 269 kr

Rosies hemlighet

Caroline Twamley 279 kr 249 kr

Två rum och ett växthotell

Avanna Larsson 229 kr 199 kr

Underverken

Arne Dahl 299 kr 269 kr

Andra året på den lilla skolan på klippan

Jenny Colgan 299 kr 269 kr

Den försvunna boken

Brianna Labuskes 289 kr 259 kr

Den hemliga äppelträdgården

Sharon Gosling 249 kr 219 kr

Den hemliga författaren

Lindsey Kelk 299 kr 269 kr

Olyckans år

Thomas Rydahl, Anne-Grete Bjarup Riis 299 kr 269 kr

En hemlig önskan

Ali McNamara 249 kr 219 kr

Förbli begravd

Kate Webb 259 kr 229 kr

Botvid : Den förste svensken

Maja Hagerman 399 kr 369 kr

Hjärnstark minior : bli smartare än din egen hjärna

Anders Hansen, Mats Wänblad 279 kr 249 kr

Paket Moriarty/Dillon

598 kr 378 kr