Inspiration

8 skäl att läsa Ellens val

Redaktionen 5 mars 2024

ellens-val-webb-huvudbild-2.jpg

Kärlek, systerskap och drömmar i en tid av förändring. Här har vi samlat åtta anledningar till att så många läsare älskar romanserien Ellens val.

1. Writers' room och flera författare
Ellens val har skapats genom ett så kallat "writers' room", där ett team gemensamt har arbetat fram berättelsen. Serien består för närvarande av åtta böcker som är skrivna av författarna Helena Dahlgren, Moa Eriksson Sandberg och Elvira Berg.

2. En vuxen Anne på Grönkulla
Det är en berättelse om mod, vänskap och kärlek, som på olika sätt för tankarna till L.M. Montgomerys klassiker Anne på Grönkulla. Här möter vi Ellen Jonsson som, i en tid då kvinnornas plats sägs vara i hemmet, drömmer om att få studera och göra det hon själv vill.

3. En perfekt mix av feelgood och historia
Ellens Val är en fin blandning av feelgood, vänskap, romance och historia. Serien navigerar skickligt mellan karaktärernas personliga relationer och de historiska skeendena som formar deras värld. Författarna lyckats fånga känslan av hur Sverige såg ut i början av 1900-talet och gett liv till en tid präglad av det första världskrigets tumult.

4. Kvinnokamp är ett stort tema i böckerna
Det är en berättelse som lyfter kvinnors outtröttliga kamp för att hjälpa de utsatta i samhället och för kvinnlig rösträtt. Genom Ellen och hennes vänner blir vi påminda om de framsteg som gjorts – samt det som ännu behöver göras.

5. Innehåller flera berättarperspektiv
Genom flera spännande berättarperspektiv får vi lära känna invånarna i staden Ljungsala, och på sätt läsa om hur alla samhällsklasser har sina egna problem och drömmar.

6. Kärleken till böcker
I bokserien finns det flera litterära referenser, och vi får läsa om hur kärleken till böcker kan föra människor samman.

7. Det är romantiskt och spännande
Det är en romantisk historia som skildrar en tid då villkoren för kärlek var helt andra än idag.

8. Böckerna är beroendeframkallande
Det är omöjligt att slita sig från böckerna! Man förälskar sig snabbt i både karaktärerna och miljöerna, och det blir bara mer och mer spännande för varje del.

Ellens val

Alla böcker i serien

Ellens val: Det nya livet

Helena Dahlgren 179 kr 179 kr

Kärleken

Helena Dahlgren 179 kr 179 kr

Lockelsen

Moa Eriksson Sandberg 179 kr 179 kr

Friheten

Moa Eriksson Sandberg 179 kr 179 kr

Möten i skymningen

Moa Eriksson Sandberg 189 kr 189 kr

Ellens val: Förbjuden längtan

Elvira Berg Ashby 189 kr 189 kr

Hemligheten

Elvira Berg 219 kr 219 kr

Sommarnätter

Elvira Berg 239 kr 239 kr

LÄS OCKSÅ:

9 värmande feelgood-tips

Emma Hambergs Au pif!

Lucy Dillon älskar Sverige - vi vet varför!