Maxa : mer näring för pengarna


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Maxa visar hur vi får ut maximalt med smak och nyttigheter ur våra råvaror.

Det ekonomiska läget och livsmedelspriserna har fått många av oss att se på våra matvanor på ett nytt sätt. Den här boken är fullmatad med inspiration och recept som kan förenkla vardagen och hjälpa oss att fatta smarta beslut. Här hittas rätterna som ger mest näring och godast mat för pengarna. Det finns flera vinster i detta: ofta är de mest näringsrika råvarorna både prisvärda och bättre för miljön.

Förutom ca 50 recept bjuder dietisten Sara Ask på en mängd uppslag som ger matnyttig info. Det handlar till exempel om vad fullkorn egentligen är och gör, hur man bäst lyfter baljväxterna, vad en gjutjärnsgryta kan göra för järninnehållet, hur vi kan spara el i köket och hur rester kan bli till nya rätter. Recepten är till stor del vegetariska men inget är uteslutet. Ofta används kött och fisk som möjliga tillbehör.

Medan vi maxar näringen så maxar vi samtidigt både tidsanvändning och hållbarhet, samt – förstås – smak!

Läs mer

Produktinfo

Sara Ask

Sara Ask är skribent och dietist med lång klinisk erfarenhet från Karolinska universitetssjukhuset. För henne är matglädje en av nycklarna till ett hälsosamt liv. Hon föreläser ofta runtom i landet, för såväl allmänheten som för kockar, pedagoger och sjukvårdspersonal och syns då och då i teve. Huvudbudskapet är att se på maten som en del i en större helhet i stället för att stirra sig blind på enskilda ingredienser. Sara Ask har skrivit flera kokböcker och faktaböcker om mat, bland annat bästsäljarna "Mera Vego" och "Ännu Mera Vego" samt tillsamans med Tareq Taylor den av Måltidsakademien prisbelönta Det goda livet.

Maxa visar hur vi får ut maximalt med smak och nyttigheter ur våra råvaror.

Det ekonomiska läget och livsmedelspriserna har fått många av oss att se på våra matvanor på ett nytt sätt. Den här boken är fullmatad med inspiration och recept som kan förenkla vardagen och hjälpa oss att fatta smarta beslut. Här hittas rätterna som ger mest näring och godast mat för pengarna. Det finns flera vinster i detta: ofta är de mest näringsrika råvarorna både prisvärda och bättre för miljön.

Förutom ca 50 recept bjuder dietisten Sara Ask på en mängd uppslag som ger matnyttig info. Det handlar till exempel om vad fullkorn egentligen är och gör, hur man bäst lyfter baljväxterna, vad en gjutjärnsgryta kan göra för järninnehållet, hur vi kan spara el i köket och hur rester kan bli till nya rätter. Recepten är till stor del vegetariska men inget är uteslutet. Ofta används kött och fisk som möjliga tillbehör.

Medan vi maxar näringen så maxar vi samtidigt både tidsanvändning och hållbarhet, samt – förstås – smak!

Läs mer

Produktinfo
Om Sara Ask