Mandelmanns söta : recept och baktankar från Djupadal


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Folkkära Mandelmanns hyllning till livets goda!

Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på deras gård Djupadal på Österlen. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas och högtidernas gång: borlottitårta och syltkyssar på hösten, saffransvåfflor och Gustavs favoritkakor bonkisar till jul, Disas wienerbröd på nyårsdagen, för att bara nämna några av de cirka 70 recepten som finns med i boken. Allting bakas eller tillreds på det som odlingarna och djuren bjuder på – och lite till.

Så här beskriver Mandelmanns idén bakom sin bakbok som verkligen ligger rätt i tiden: ”Vi tror att svaret ligger i att sträva efter rena råvaror så långt det bara går. Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma som inte ens familjen Linderöd uppe i grishagen ska behöva slösa bort tiden på. Även den minsta kulting ska kunna känna: Detta var den godaste kanelbulle jag ätit i hela mitt liv!”

Läs mer

Produktinfo

Folkkära Mandelmanns hyllning till livets goda!

Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på deras gård Djupadal på Österlen. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas och högtidernas gång: borlottitårta och syltkyssar på hösten, saffransvåfflor och Gustavs favoritkakor bonkisar till jul, Disas wienerbröd på nyårsdagen, för att bara nämna några av de cirka 70 recepten som finns med i boken. Allting bakas eller tillreds på det som odlingarna och djuren bjuder på – och lite till.

Så här beskriver Mandelmanns idén bakom sin bakbok som verkligen ligger rätt i tiden: ”Vi tror att svaret ligger i att sträva efter rena råvaror så långt det bara går. Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma som inte ens familjen Linderöd uppe i grishagen ska behöva slösa bort tiden på. Även den minsta kulting ska kunna känna: Detta var den godaste kanelbulle jag ätit i hela mitt liv!”

Läs mer

Produktinfo