Stjärnkocken


Storpocket

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
”Mums för läsfåtöljsdetektiven.” Kirkus, Starred Review
”Peter May är en av de bästa deckarförfattarna på marknaden.” The Mystery Gazette
”Läsarna vaggas in i tron att de vet vart den här berättelse är på väg, tills May plötsligt drar undan mattan för dem.” Library Journal, Starred Review
»Egentligen är huvudtemat här inte mordgåtan, utan snarare den franska matkulturen och vin. För den som är intresserad av detta är Stjärnkocken en helt fantastisk läsupplevelse.« Katrine Hamori, BTJ
"En riktig bladvändare. En bok att sluka i en sittning helt enkelt. ... Det är lätt att distraheras av all den fantastiska maten, och vinerna. Oh my! Snålvattnet rinner bara jag tänker på det." @Bokmalen_nu

Peter Mays succédeckare – ett cold case i en fransk bergsby!

I Stjärnkocken får vi följa med till en bergsby där en av Frankrikes mest hyllade kockar mördas under sin dagliga träningsrunda. Sju år senare är fallet fortfarande olöst. Då besöks byn och restaurangen av den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod som specialiserat sig på kalla fall …

Centralmassivet, Frankrike, februari 2003. Dominique, en ung gendarm, drar upp dragkedjan i den vattentäta arméjackan så högt det går innan hon fortsätter stigen uppför berget. Ovanför trädgränsen blir det ännu brantare. När stigen svänger, strax före den dimhöljda platå som är vandringens mål, stannar hon upp och vänder sig om. På vägen långt därnere har mängder av journalister samlats medan de gör allt för att kontakta sina redaktioner. Vilken historia! Vilken tragedi!

När Dominique når toppen och den fallfärdiga stenbyggnad som en gång i tiden användes som sommarviste för traktens bönder, ser hon två figurer i mörka kläder. En man och en kvinna. De skakar hand och sedan visas hon in i mörkret.

På det leriga golvet syns en mängd fotavtryck. Dominique låter ficklampan vandra tills hon hittar offret – en förvriden man i träningsoverall. Halva kroppen ligger i en regnvattenspöl som färgats röd av blod.

Anledningen till att så många journalister redan är på plats är att den döde, Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallat in dem för ett tillkännagivande. Men ingen vet vad han tänkte berätta eftersom han sköts till döds under morgonens träningsrunda längs bergskammen. Och mordet sätter ny fart på ryktet om att stjärnkocken var på väg att förlora sin tredje Michelinstjärna.

Det är Dominiques första mord och därför dröjer det inte länge förrän hon är utmanövrerad av mer erfarna poliser. Ändå förblir fallet olöst.

Sju år senare tar sig den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod, sedan länge bosatt i Frankrike, an fallet. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken – en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker – visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

Produktinfo

Peter May

Peter May (f. 1951) är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har vunnit en rad priser, bl. a. Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ”Årets bästa kriminalroman” i USA. Och Mays serie om den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod hyllas av såväl kritiker som läsare.

”Mums för läsfåtöljsdetektiven.” Kirkus, Starred Review
”Peter May är en av de bästa deckarförfattarna på marknaden.” The Mystery Gazette
”Läsarna vaggas in i tron att de vet vart den här berättelse är på väg, tills May plötsligt drar undan mattan för dem.” Library Journal, Starred Review
»Egentligen är huvudtemat här inte mordgåtan, utan snarare den franska matkulturen och vin. För den som är intresserad av detta är Stjärnkocken en helt fantastisk läsupplevelse.« Katrine Hamori, BTJ
"En riktig bladvändare. En bok att sluka i en sittning helt enkelt. ... Det är lätt att distraheras av all den fantastiska maten, och vinerna. Oh my! Snålvattnet rinner bara jag tänker på det." @Bokmalen_nu

Peter Mays succédeckare – ett cold case i en fransk bergsby!

I Stjärnkocken får vi följa med till en bergsby där en av Frankrikes mest hyllade kockar mördas under sin dagliga träningsrunda. Sju år senare är fallet fortfarande olöst. Då besöks byn och restaurangen av den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod som specialiserat sig på kalla fall …

Centralmassivet, Frankrike, februari 2003. Dominique, en ung gendarm, drar upp dragkedjan i den vattentäta arméjackan så högt det går innan hon fortsätter stigen uppför berget. Ovanför trädgränsen blir det ännu brantare. När stigen svänger, strax före den dimhöljda platå som är vandringens mål, stannar hon upp och vänder sig om. På vägen långt därnere har mängder av journalister samlats medan de gör allt för att kontakta sina redaktioner. Vilken historia! Vilken tragedi!

När Dominique når toppen och den fallfärdiga stenbyggnad som en gång i tiden användes som sommarviste för traktens bönder, ser hon två figurer i mörka kläder. En man och en kvinna. De skakar hand och sedan visas hon in i mörkret.

På det leriga golvet syns en mängd fotavtryck. Dominique låter ficklampan vandra tills hon hittar offret – en förvriden man i träningsoverall. Halva kroppen ligger i en regnvattenspöl som färgats röd av blod.

Anledningen till att så många journalister redan är på plats är att den döde, Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallat in dem för ett tillkännagivande. Men ingen vet vad han tänkte berätta eftersom han sköts till döds under morgonens träningsrunda längs bergskammen. Och mordet sätter ny fart på ryktet om att stjärnkocken var på väg att förlora sin tredje Michelinstjärna.

Det är Dominiques första mord och därför dröjer det inte länge förrän hon är utmanövrerad av mer erfarna poliser. Ändå förblir fallet olöst.

Sju år senare tar sig den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod, sedan länge bosatt i Frankrike, an fallet. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken – en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker – visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

Produktinfo
Om Peter May

Av samma författare

Kvinnan i leran

Peter May 189 kr 189 kr

Just nu priser!

Ena stunden här

Liane Moriarty 299 kr 199 kr

Berättelsen om ditt liv

Lucy Dillon 299 kr 199 kr

Det finmaskiga nätet

Håkan Nesser 299 kr 199 kr

Vita skuggor

Rebecka Edgren Aldén 269 kr 199 kr

I det förgångna

Anna Tell 299 kr 269 kr

På en tyst gata

Seraphina Nova Glass 259 kr 199 kr

Yxmördaren

Samuel Karlsson 269 kr 239 kr

Ambassadörens dotter

Anna Martinengo 269 kr 239 kr

Filmmordet i Cornwall

Fiona Leitch 219 kr 189 kr

Udda fåglar

Mathias Dufeld 279 kr 249 kr

Fem järn i elden

Christina Larsson 219 kr 189 kr

Snurra min jord

Britt Peruzzi, Carina Sigurdsson Löpp 279 kr 249 kr

Sommar på Villa Hilda

Michaela von Kügelgen 269 kr 239 kr

Björnen

Susan Casserfelt 269 kr 239 kr

Mord i ljusa natten

Anna Ihrén 249 kr 219 kr

Liv och döden

Siri Gustafsson 299 kr 269 kr

Rosies hemlighet

Caroline Twamley 279 kr 249 kr

Två rum och ett växthotell

Avanna Larsson 229 kr 199 kr

Underverken

Arne Dahl 299 kr 269 kr

Andra året på den lilla skolan på klippan

Jenny Colgan 299 kr 269 kr

Den försvunna boken

Brianna Labuskes 289 kr 259 kr

Den hemliga äppelträdgården

Sharon Gosling 249 kr 219 kr

Den hemliga författaren

Lindsey Kelk 299 kr 269 kr

Olyckans år

Thomas Rydahl, Anne-Grete Bjarup Riis 299 kr 269 kr

En hemlig önskan

Ali McNamara 249 kr 219 kr

Förbli begravd

Kate Webb 259 kr 229 kr

Botvid : Den förste svensken

Maja Hagerman 399 kr 369 kr

Hjärnstark minior : bli smartare än din egen hjärna

Anders Hansen, Mats Wänblad 279 kr 249 kr

Paket Moriarty/Dillon

598 kr 378 kr