Omslagsbild för Två systrar : ett reportage av Åsne Seierstad
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Två systrar : ett reportage

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Helt enkelt en magnifik bok ... En av vår tids viktigaste böcker." SvD ”… ett litterärt reportage i världsklass" Dagens Nyheter ”Den som intresserar sig för journalistisk kvalitet måste beundra Åsne Seierstads metod och dramaturgi. … Två systrar är en bok som förtjänar att läsas av många.” Borås Tidning ”Åsne Seierstads Två systrar är ett ambitiöst och fängslande litterärt reportage om en verklighet vi har så lite insyn i.” Jönköpings-Posten "Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare." Kulturnyheterna, SVT

De valde bort sin familj. De valde IS …

Åsne Seierstad tar sig an en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst?

Det börjar som en vanlig morgon hemma hos familjen Juma i Oslo, pappa Sadiq, mamma Sara, tonåringarna Ayan, Ismael och Leila och de två småbröderna ska äta frukost. 16-åriga Leila och storasystern Ayan äter inget, de fastar. Till skillnad mot brodern som mest tränar, umgås med kompisar och spelar dataspel, håller flickorna hårt på fastan och ber ofta, de besöker moskén regelbundet. Det är på eftermiddagen denna oktobermorgon fadern förstår att något inte står rätt till. Ingen av flickorna har kommit hem och de svarar inte i mobilerna. Först flera timmar senare läser fadern mejlet de skickat där de berättar att de har gett sig av till Syrien. De ska delta i Jihad. De ska kämpa med IS … Allt svartnar.

Men så ger sig fadern till minnes lite av det som hänt sista tiden. Systrarnas envisa prat om de ”otrogna”, om ”domens dag” , hur de  tagit på sig heltäckande niquab mot hans vilja, och hur de plötsligt skulle gå på kvällsmöten i moskén. Vilka hade de två systrarna egentligen träffat det senaste året? Sadiq kan inte vänta, han måste ge sig av sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar …

Vad förde systrarna Ayan och Leila från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor.

Fler böcker av samma författare

Två systrar : ett reportage

Åsne Seierstad 221 kr 221 kr

Just nu-pris

Hemligheterna på Cavendon Hall

Barbara Taylor Bradford 221 kr 199 kr

Fruktans hus

Mats Ahlstedt 229 kr 199 kr

Skuggsystern

Lucinda Riley 219 kr 189 kr

Viktfällan – Sluta banta och börja leva

Maria Helander 219 kr 179 kr

Leona. Ur aska i eld

Jenny Rogneby 214 kr 159 kr

Midsommarbrud

Elisabeth Östnäs 229 kr 199 kr

Brodera fritt på ylle

Karin Derland 279 kr 249 kr

Dr B

Daniel Birnbaum 221 kr 196 kr

Snödrev

Helene Tursten 219 kr 189 kr

Manhattan beach

Jennifer Egan 214 kr 189 kr

Brevet från Gertrud

Björn Larsson 229 kr 196 kr

Överlevaren

Nora Roberts 249 kr 159 kr

Paket Roberts/Rogneby

298 kr 298 kr