Omslagsbild för Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Monica Magnus 1966

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr
"Den grep tag i mig väldigt mycket, så det var svårt att börja på ny bok." Lottens Bokblogg "Med en stark berättarröst sugs läsaren in i historien. Dialoger, miljöbeskrivning och gestaltning fungerar perfekt i beskrivningen av en tragisk familjekatastrof. En stark debut. 5/5." Karin Flygare, BTJ "Betyg 4 av 5." Bim's Blogg "Välskriven och gripande, realistisk och troligen mycket nära sanningen. Med det sagt blir Toffelomdömet det högsta. Betyg: 5 tofflor." Tofflan, blogg "Boken är sorglig, glad, full av känslor och lämnar en definitivt inte oberörd!" Epiloger, blogg "Lysande, vacker & imponerande debut! Betyg: 5 av 5." Jennies Boklista, blogg

En kärleksroman med verklighetsbakgrund .

Monica Magnus 1966 är en verklighetsbaserad roman om två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra och om den såriga relationen mellan mor och dotter. Det är en roman om den stora kärleken och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg.

Året är 1965. Det är lördag och i lägenheten ovanför Arvidssons rör i Uppsala är det fest. I köket står Monica och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt – sin pojkvän Janne, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte låter henne bli vuxen.

När den åtta år äldre Magnus plötsligt står i dörröppningen och ber henne följa med honom får allt en ny början. Monica lämnar Janne och ger sig in i en lika passionerad som destruktiv kärleksrelation som kommer att vara i över ett år.

Hemma på Lindsbergsgatan väntar Anna-Britt på sin dotter. Hon är rädd att Monica ska göra samma misstag som hon själv – hon förlovade sig redan vid 16 års ålder och bildade familj kort därefter. Anna-Britt försöker på olika vis vaka över dottern, men det går inte alls. Monica är viljestark och upprorisk och har bestämt sig för att gå sin egen väg.

En fantastisk och drabbande debutroman, skriven med massor av nerv och närvaro.

Just nu

The Queen's Gambit: Boken bakom världssuccén

Walter Tevis 239 kr 199 kr

Mina åtta år i Kality

Ingela Jansson,Lena Lindehag 229 kr 189 kr