Omslagsbild för Djupa sår av Cathy Glass
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Djupa sår

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 199 kr

Sann historia - vad är det den lilla flickan har förträngt?

Alltsedan debuten med Skadad har Cathy Glass sanna berättelser om de barn hon tagit hand om sålts i miljonupplagor världen över. Dawn var den första flickan Cathy blev fosterförälder till. Första intrycket var att Dawn var en rar och välbalanserad tjej, men det var bara en fasad hon visade upp för att dölja en barndom så traumatisk att hon inte ens kom ihåg den.

Första natten vaknar Cathy av att Dawn med stirrande blanka ögon står lutad över spjälsängen där Cathys bebis ligger och sover. Dawn går i sömnen – vilket Cathy vet är vanligt hos oroliga barn – men händelsen skakar ändå om henne. När det upprepar sig natt efter natt börjar Cathy bli ordentligt rädd, och en natt upptäcker hon skräckslaget att Dawn är i färd med att tända en tändsticka samtidigt som hon mumlar ”Det är inte mitt fel” i sömnen.
På dagarna verkar Dawn inte minnas vad hon gjort, och Cathy och hennes man gör allt för at hon ska bli trygg hos dem och börja må bättre. Ett tag ser det ljusare ut men snart uppdagas det att Dawn skolkar från skolan och har svårt att hitta bra vänner. Än mer oroande är att hennes rum en natt är tomt och kudden täckt av blod. Hon har skadat sig själv för att bli av med smärtan från sitt förflutna.
När Dawn försöker begå självmord inser Cathy att flickan behöver psykologhjälp. I samma veva anförtror Dawns mor Cathy att Dawn, mellan det att hon var fem och nio år, bodde hos släktingar på Irland. Snart förstår Cathy att det hon utsattes för under den perioden har gett henne djupa sår.

Cathy Glass

Cathy Glass har varit fosterförälder i över 20 år och har under denna tid tagit hand om mer än 100 barn. Hon har tre egna tonåringar. En av dem, Lucy, adopterades efter en lång tids fosterhemsplacering. För att skydda identiteten hos de barn hon skildrar så är deras namn fingerade, liksom författarnamnet ”Cathy Glass” är en pseudonym.

Fler böcker av samma författare

Just nu-pris

Draken i rummet

Gunilla von Platen,Malin Roos 239 kr 199 kr Inbunden

Lekarna

Bo Svernström 219 kr 189 kr Inbunden

Väg 9

Tina Frennstedt 219 kr 169 kr

Klar himmel

Kristin Fägerskjöld 219 kr 189 kr Inbunden

Dödslistan

Anna Jansson 249 kr 199 kr Inbunden

Flickan i brevet

Emily Gunnis 219 kr 189 kr Inbunden

Hennes värsta mardröm

Peter Swanson 229 kr 199 kr Inbunden

Mordet på en sjöjungfru

Thomas Rydahl,A. J. Kazinski 239 kr 199 kr Inbunden

Evvie Drake börjar om

Linda Holmes 209 kr 179 kr Inbunden

Jägarinnan

Kate Quinn 239 kr 199 kr Inbunden

Dimma

Ragnar Jónasson 219 kr 189 kr Inbunden

En giftig skandal

Kristina Appelqvist 219 kr 189 kr Inbunden

Nämn inte de döda

Christina Wahldén 249 kr 199 kr Inbunden

Albatross

Ann Cleeves 249 kr 169 kr