Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera, Per Morberg
  • Med tips på drycker av alla de slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker!
  • Vad dricker vi till maten?
  • ”Till köttbullar dricker jag helst mjölk. Varför ändra på sådant som fungerar?”
  • Med tips på drycker av alla de slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker!
  • Av författaren till älskade kokböcker som Morberg: scenen, livet och konsten att laga mat, Morberg lagar husmanskost, Morberg grillar och Morberg jagar och lagar!
  • Antal sidor 280 (Inbunden)
  • Art.nr 68171 (Inbunden)
  • Förlag Bonnier Fakta, 2015
  • Genre Mat och dryck
  • ISBN 9789174244953
  • Utg.år 2015
Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera, Per Morberg Fler bilder

Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera

229 kr
  • Med tips på drycker av alla de slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker!
  • Vad dricker vi till maten?
  • ”Till köttbullar dricker jag helst mjölk. Varför ändra på sådant som fungerar?”
  • Med tips på drycker av alla de slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker!
  • Av författaren till älskade kokböcker som Morberg: scenen, livet och konsten att laga mat, Morberg lagar husmanskost, Morberg grillar och Morberg jagar och lagar!

100 favoriträtter och dryck därtill!

”Från min lilla privilegierade vrå av världen har jag gett mig själv uppgiften att hitta de perfekta dryckerna till närmare 100 olika rätter. I min nya bok blandar jag gamla recept med nya och föreslår drycker av alla slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker.

Till blodpudding dricker jag helst mjölk. Varför ändra på sådant som fungerar?”

”Från min lilla privilegierade vrå av världen har jag gett mig själv uppgiften att hitta de perfekta dryckerna till närmare 100 olika rätter. I min nya bok blandar jag gamla recept med nya och föreslår drycker av alla slag som passar till festmat, husmanskost, bistrorätter, vilträtter, desserter och en och annan joker.

Till blodpudding dricker jag helst mjölk. Varför ändra på sådant som fungerar?”

Så skriver Per Morberg i förordet till sin nya kokbok Maten, drycken och konsten att kombinera.

Det är ju inte alltid så lätt kombinera mat och dryck eftersom det finns så många möjligheter, menar Per. Men nu är det dags att göra det! I sin åttonde kokbok tipsar Per om de perfekta dryckerna till närmare 100 nya och gamla recept.

Under kapitelrubriker som Bistro Morberg, Rustika Morberg, Gröna Morberg, Finfina Morberg, Mix Morberg, Vilda Morberg och Söta Morberg bjuder han bland annat på ursvenska helgrätter som biffstek med smörslungad lök, franska klassiker som Boeuf bourgignon, rustika rätter som raggmunk med fläsk och kåldolmar, gröna rätter som grön sparris med parmesancreme eller zucchiniplättar med löjrom, lyxiga rätter som kalvfilé Oscar, vilda rätter som älgstek eller söta favoriter som tiramisu eller jordgubbstarteletter och mycket, mycket mer.

Till samtliga rätter hittar du Pers dryckesförslag, från vin och öl till alkoholfria alternativ.

Läs mer
  • Antal sidor 280 (Inbunden)
  • Art.nr 68171 (Inbunden)
  • Förlag Bonnier Fakta, 2015
  • Genre Mat och dryck
  • ISBN 9789174244953
  • Utg.år 2015

Fler böcker av samma författare

Julpriser