Middagskompassen : Kokboken för dig, klimatet och planeten


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Bästa möjliga maten för oss och vår planet.

Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren!

Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet.

Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta.

Boken, som är skriven tillsammans med Naturskyddsföreningen, ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. God mat för planeten är också god mat för dig.

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Bloggen vann Matbloggsprisets Folkets val 2015. Ett år senare utsågs hon till en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt kök. Och 2018 vann hon Allt om Mat's stora matpris. På Instagram och Facebook får hennes över 300 000 följare varje dag ta del av hennes matglädje och nyfikenhet i receptform. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, sina konton på sociala medier och sin medverkan i olika TV-program kommit att bli en uppskattad matprofil med spännande recept att lita på.

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum. Paul arbetar också passionerat för att öka respekten för allt som produceras och för alla delar av råvaran, med förhoppningen att vi på sikt ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d’Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar. Sedan 2014 driver han tillsammans med Christofer Ekman restaurangen på Fotografiska i Stockholm – som 2017 utsågs till världens bästa museirestaurang. 2019 öppnade han också restaurangen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med Tareq Taylor. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT) och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4), förutom att han skrivit flera kokböcker.

Fler böcker av samma författare

Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern

Zeina Mourtada 219 kr 219 kr

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson,Christofer Ekman 219 kr 219 kr

Just nu-pris

Sarek

Ulf Kvensler 249 kr 249 kr

Breven som länkar oss samman

Anne-Lie Högberg 229 kr 229 kr

Unge Mungo

Douglas Stuart 239 kr 239 kr

Skilsmässan

Moa Herngren 239 kr 239 kr

Skarp

Helena Dahlgren 239 kr 239 kr

Sommaren då katten flyttade

Eli Åhman Owetz 229 kr 229 kr

Paradishamn

Erika Olofsson Liljedahl 269 kr 269 kr

Den glömda kokboken

Christoffer Holst 229 kr 229 kr

Den som överlever

Victor Pavic Lundberg 229 kr 229 kr

Där vassen viker

Linda Edgarsson 259 kr 259 kr

Grissly

Mons Kallentoft 249 kr 249 kr

Run, Rose, Run

James Patterson,Dolly Parton 249 kr 249 kr

En kärlekshistoria i Cornwall

Liz Fenwick 249 kr 249 kr

En vänskap

Silvia Avallone 259 kr 259 kr

Barnmorskans löfte

Emily Gunnis 229 kr 229 kr

Hotel Portofino

J. P. O'Connell 259 kr 259 kr

Vattnets sötma

Nathan Harris 249 kr 249 kr

Askans dotter

Ilaria Tuti 249 kr 249 kr

Au pif!

Emma Hamberg 349 kr 349 kr

Till fots : Stora boken om vandring

Emma V. Larsson 289 kr 289 kr

Konungens sändebud

Tua Burlin 249 kr 249 kr

Ett nödvändigt slut

Peter Robinson 239 kr 239 kr

Ett lik för mycket

Carin Hjulström 249 kr 249 kr

Kult

Camilla Läckberg,Henrik Fexeus 249 kr 249 kr