Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Bästa möjliga maten för oss och vår planet.
Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren!
Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet.
Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta.
Boken, som är skriven tillsammans med Naturskyddsföreningen, ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. God mat för planeten är också god mat för dig.
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Bloggen vann Matbloggsprisets Folkets val 2015. Ett år senare utsågs hon till en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt kök. Och 2018 vann hon Allt om Mat's stora matpris. På Instagram och Facebook får hennes över 300 000 följare varje dag ta del av hennes matglädje och nyfikenhet i receptform. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, sina konton på sociala medier och sin medverkan i olika TV-program kommit att bli en uppskattad matprofil med spännande recept att lita på.
Paul Svensson
Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum. Paul arbetar också passionerat för att öka respekten för allt som produceras och för alla delar av råvaran, med förhoppningen att vi på sikt ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d’Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar. Sedan 2014 driver han tillsammans med Christofer Ekman restaurangen på Fotografiska i Stockholm – som 2017 utsågs till världens bästa museirestaurang. 2019 öppnade han också restaurangen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med Tareq Taylor. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT) och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4), förutom att han skrivit flera kokböcker.
Bästa möjliga maten för oss och vår planet.
Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren!
Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet.
Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta.
Boken, som är skriven tillsammans med Naturskyddsföreningen, ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. God mat för planeten är också god mat för dig.