Omslagsbild för Julgodis : kolor, praliner, tryfflar, fudge & annat himmelskt gott av Lena Söderström
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Julgodis : kolor, praliner, tryfflar, fudge & annat himmelskt gott

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 186 kr

Dags att bjuda på något nytt och oväntat gott i jul!

Få saker skapar sådan julstämning som det traditionella knäckkoket och pysslet med att sätta papper om den perfekta hemlagade kolan. Julgodiset är en lika viktig del av decemberfirandet som pyntet, klapparna och julmaten.

Med hjälp av matkreatören och kokboksförfattaren Lena Söderström kan alla glada sockerbagare nu bredda repertoaren och hitta nya julgodishits. Visst kommer man att känna igen sig bland favoriter som kola, fudge och nougat, men här finns som så ofta i Lena Söderströms recept oväntade smaksättningar och roliga twister på det gamla invanda.

Här kan den sötsugne hitta tiramisutryffel, chokladdoppade kolor med flingsalt, rocky road med nötter och cocktailbär, kanderade apelsinskal, vit chokladtryffel, fudge med valnötter, ljus ischoklad med rosa salt, nougatstänger, nötpraliner, chokladdoppade äpplen med salta nötter, fruktiga pops med pistagenötter, popcorn med tre olika smaker, fikon i choklad, pepparkakstryfflar, vit fudge med marshmallows, kryddiga nötter och mycket mer. Allt i enkla och tydliga recept och med magnifika och inspirerande bilder.

Så sätt på favoritjulskivan, knyt förklädet och gör hela köket där hemma till ett sockerbageri – med Lena Söderströms Julgodis blir julen godare än någonsin!

Lena Söderström

Lena Söderström är matjournalist och är ett välkänt namn för Allt om Mats och Matmagasinets läsare. Hon skriver allt från recept till intervjuer med kända kockar och personer. Matintresset har Lena ärvt efter sin ryska farmor som kunde laga mat efter den gamla ryska skolan och inspirerade Lena att bli entusiastisk ambassadör för god mat, både gammal och ny, svensk, rysk och mer exotisk. Mormor däremot, adligt uppvuxen med tjänstefolk, kunde laga två rätter: potatisbullar med Karljohanssvampgrädde och vaniljpudding. Men hon gav Lena kokböcker, som hon läste själv som man läser romaner. Tack vare henne har Lena massor av dyrbara recept i sitt receptskrin. Lena Söderström skriver recept på ett pedagogiskt sätt, tack vare sitt jobb på KF Provkök där hon arbetade till 1996 med receptprovning och framtagning av nya recept. I tre år har Lena, på uppdrag av Christina Möller på KF Provkök, gjort matreportage med kända personer, som Leif Pagrotsky, Göran Persson med flera. Sedan 1996 arbetar som matjournalist, stylist och kokboksförfattare och även som matkonsult åt Coop.

Fler böcker av samma författare

Cheesecakes och kladdkakor

Lena Söderström 219 kr 219 kr

Hamburgare och texmex

Lena Söderström 119 kr 119 kr

Pajer : Salta, söta, matiga och gröna

Lena Söderström 219 kr 219 kr

Pizza : grädda, grilla, njut

Lena Söderström 169 kr 169 kr

Sött! - Desserter, bakverk och godis

Lena Söderström 179 kr 179 kr

Just Nu

Som man sår

Michael Hjorth,Hans Rosenfeldt 219 kr 189 kr

Det trettonde fallet

Åke Edwardson 219 kr 169 kr

Vingården för vilda drömmar

Caroline Säfstrand 219 kr 189 kr

Kvinnan med stjärnan

Pam Jenoff 229 kr 199 kr

Schack under vulkanen

Håkan Nesser 249 kr 169 kr

Kräldjursmemoarer

Silje Ulstein 229 kr 199 kr

Sanningens pris

Kelly Rimmer 229 kr 199 kr

Sista sommaren

Eleonore Holmgren 219 kr 189 kr

Uppbrottet

Ana Porss 219 kr 189 kr

Konsulten som inte ville bada

Mikael Bergstrand 249 kr 199 kr

Svart sol

Andreas Norman 219 kr 189 kr

Galleriet vid vattnet

Hanna Blixt 239 kr 199 kr

Cold Case: Skärseld

Tina Frennstedt 219 kr 189 kr

En oväntad resa

Sheila O´Flanagan 189 kr 159 kr

Återträffen

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Aska

Ragnar Jónasson 209 kr 189 kr

Tre gånger så mycket kärlek

Marita Conlon-McKenna 229 kr 199 kr

Mandelaeffekten

Anne Holt 229 kr 199 kr

Dansa min docka

Anna Jansson 219 kr 189 kr

De fyra vindarna

Kristin Hannah 249 kr 169 kr

Historiska romaner