Sagan om saffran


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Saffran – myter, fakta och recept!

Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär föreläsare och ett välbekant ansikte från tv genom program som Gröna rum, Gunnels gröna och Gokväll.

Läs mer

Produktinfo

Saffran – myter, fakta och recept!

Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär f

Läs mer

Produktinfo

Just nu

Lektioner

Ian McEwan 249 kr 219 kr

Simmarna

Julie Otsuka 249 kr 219 kr

Mörkare än döden

Cara Hunter 269 kr 239 kr

En låda apelsiner

Lena Einhorn 289 kr 259 kr

I gryningen andas inget

Marianne Cedervall 269 kr 239 kr

Under stjärnorna i Paris

Karolina Schützer 269 kr 239 kr

Hitta Linnéa

Johanna Wistrand 279 kr 249 kr

Den store konstnären

Hanna Jedvik,Emmy Abrahamson 269 kr 239 kr

Lycka till

Malin Stehn 249 kr 219 kr

Nattrov

259 kr 229 kr

Älven

Rosa Liksom 269 kr 239 kr

Den andre

329 kr 299 kr

Afghanerna

Åsne Seierstad 349 kr 319 kr

Systrarna vid fyren

Gill Thompson 279 kr 249 kr

Hotellet

Sarah Pearse 279 kr 249 kr

Alla förlorade platser

John Boyne 299 kr 269 kr

Flickan som var jag

Hannah Beckerman 259 kr 229 kr

Flod av döda själar

Liz Moore 309 kr 279 kr

Alla hjärtans dag

Beth O'Leary 259 kr 229 kr

Flickan från Brooklyn

Guillaume Musso 269 kr 239 kr

Rosalinds resa

Muna Shehadi 249 kr 219 kr

Eves sanning

Muna Shehadi 249 kr 219 kr

Där döden väntar

Karin Fossum 269 kr 239 kr

Djävulspakten

Max Seeck 269 kr 189 kr

Straff

Ann-Helén Laestadius 269 kr 189 kr

Som vi lekte

Ninni Schulman 269 kr 189 kr

Paket Laestadius/Schulman

538 kr 358 kr