Paket Persson/Bengtsdotter,
  • Art.nr 102988 (Paket)
  • Utg.år 2018
Paket Persson/Bengtsdotter,

Paket Persson/Bengtsdotter

448 kr  298 kr

Lägsta prisgaranti 149 kr/st!

Jakten efter vind av Gunilla Linn Persson:

Ellinor Ingman på ön Hustrun i skärgårdens yttersta havsband var sin far Algots dotter. Efter att modern Hertha dränkt sig många år tidigare hade hon bara honom.

I alla år hade Ellinor slitit hårt och skött om allt på hemmanet. Nu när faderns ben var slut efter åren på sjön var det hon som också körde sjötaxin.

Men en morgon hittade hon fadern död i sängen.

Kort efter kallades hon till bouppteckning och där fick hon sitt livs största chock. Hon var snuvad på hela sitt arv… Det enda hon fick var den karga bergsknallen Stora Björn med en gisten sjöbod.

Förlamad av chocken flyttar hon ut till Stora Björn och bosätter sig i sjöboden tillsammans med sin älskade fågelmålare Herman. I en vrå hittar de en duvblå kista, ett skeppsapotek , som innehåller flera gamla loggböcker. Sakta börjar Ellinor och Herman nysta i kistans förunderliga historia och gör flera märkliga upptäckter …

Francesca av Lina Bengtsdotter:

1989 försvann tonårsflickan Francesca spårlöst från Gullspång. Hon återfanns aldrig.  Vad hade hänt henne? Det är något med det olösta gamla fallet som fångar kriminalinspektör Charlie Laghers intresse. Francesca, dotter till den förmögna familjen Mild, ansågs vara upprorisk och destruktiv, en udda fågel på den strikta internatskolan Adamsberg där hon gick. Efter att hennes bästa vän på skolan, Paul, hittats död, fastnade Francesca i missbruk och självskadebeteenden och tvingades avbryta sina studier.

Charlie kan inte släppa fallet med den sedan länge försvunna flickan. Trots att hon förra gången mådde dåligt av att återvända till sin hembygd Gullspång beger hon sig tillbaka dit och börjar gräva i det gamla fallet. Varför lades utredningen om Francesca ned så snabbt? Charlie blir snart varse att inte alla i bygden uppskattar hennes efterforskningar …

 

Läs mer
  • Art.nr 102988 (Paket)
  • Utg.år 2018

Just nu-pris

Historiska romaner