Paket Nesser/Wahlberg,
  • Art.nr 24257 (Paket)
  • Utg.år 2017
Paket Nesser/Wahlberg,

Paket Nesser/Wahlberg

448 kr  298 kr

Köp paket – spara 150 kr!

Intrigo av Håkan Nesser

Håkan Nessers Intrigo bjuder på fem spännande berättelser: Rein, Kära Agnes, Ormblomman från Samaria, Tom och All information i fallet. De tre första ska filmatiseras av Daniel Alfredsson och först ut är filmen som är baserad på novellen Rein. Den har premiär hösten 2018 under titeln Death of an Author och har bland andra Ben Kingsley och Tuva Novotny i rollerna.

Halv fyra på natten ringer telefonen. På den dåliga linjen hör Judith en röst som tillhör någon som säger sig vara hennes son, Tom. Han säger att han vill träffas och att han kommer kontakta henne igen om några dagar. Tom är visserligen inte dödförklarad, men han försvann en kväll för tjugotvå år sedan och Judith och hennes man Robert har aldrig hört ifrån honom sedan dess, de är övertygade om att han är död. Så ringer ”Tom” igen och de stämmer träff på Café Intrigo. Judith berättar inget om mötet för sin man.  Hon slår sig ned vid ett bord och väntar. Det som sedan sker är början på en livsfarlig katt- och råtta-lek …

Lätta ditt hjärta av Karin Wahlberg

På lasarettet i Ekstad, liksom på de flesta andra sjukhus i landet, är sjuksköterskebristen stor vintern 1956. Avdelningsföreståndaren Greta Åkerblom har annonserat länge men ännu inte hittat någon duglig. Det är nya tider nu, konstaterar hon och hennes väninna Louise, som är rektor för sjuksköterskeskolan. De unga kvinnorna vill inte arbeta så som vi gjort. De vill ta hand om barnen och vårda hemmet och putsa på maken. Det sista skrattar de båda ogifta kvinnorna gott åt.

Några veckor senare har Greta dock hittat en ny sköterska. En sträng kvinna som stundtals får Greta att känna sig som en nervös elev, snarare än en erfaren föreståndare. Detta är dock inte allt den nyanställda ställer till med. Snart är situationen ohållbar, men Greta vet inte hur hon ska lösa den utan att själv råka illa ut. För vem ska hon våga lätta sitt hjärta? Det borde vara söta Louise, de har varit vänner i åratal. Men trots detta faktum anar inte Greta att även Louise i alla år burit på en oerhörd hemlighet.

Greta och Louise, den nyutbildade barnmorskan Stina Åkerlund, doktorinnan Nancy Brandh, patienten Sonja Bengtsson och hennes lilla dotter Marianne – när 1956 börjar lida mot sitt slut har livet förändrats för många i kretsen kring Ekstads lasarett ...

 

Läs mer
  • Art.nr 24257 (Paket)
  • Utg.år 2017

Just-nu-pris

Nyheter