Paket Ingelman Sundberg/Persson,
  • Art.nr 102962 (Paket)
  • Utg.år 2018
Paket Ingelman Sundberg/Persson,

Paket Ingelman Sundberg/Persson

498 kr  298 kr

Lägsta prisgaranti 149 kr/st!

Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg:

På kursgården Seniorboost på Österlen, ordnar sjuttiofyraåriga Dagny och hennes syster och svåger kurser för andra levnadsglada pensionärer. När Dagny ser på nyheterna om krig och elände tänker hon på sin dotter Yvonne, hon som ägnat sitt liv åt att hjälpa andra i krigshärjade områden, och plötsligt får hon en idé. Yvonnes jobb får inte vara förgäves! Varför inte utbilda äldre kvinnor i civil olydnad? Vad väntar hon på – det är bara att sätta igång!  Men först gäller det för Dagny att övertyga sin betydligt försiktigare syster och hennes sävlige make om att de ska bilda en ny slagkraftig fredsrörelse: Krutgummor för fred! Det varken Dagny eller någon av de tjogtals, åldriga kursdeltagarna anar är att två illegala vapenhandlare flyttat in på granngården …

Jakten efter vind av Gunilla Linn Persson:

Ellinor Ingman på ön Hustrun i skärgårdens yttersta havsband var sin far Algots dotter. Efter att modern Hertha dränkt sig många år tidigare hade hon bara honom.

I alla år hade Ellinor slitit hårt och skött om allt på hemmanet. Nu när faderns ben var slut efter åren på sjön var det hon som också körde sjötaxin.

Men en morgon hittade hon fadern död i sängen.

Kort efter kallades hon till bouppteckning och där fick hon sitt livs största chock. Hon var snuvad på hela sitt arv… Det enda hon fick var den karga bergsknallen Stora Björn med en gisten sjöbod.

Förlamad av chocken flyttar hon ut till Stora Björn och bosätter sig i sjöboden tillsammans med sin älskade fågelmålare Herman. I en vrå hittar de en duvblå kista, ett skeppsapotek , som innehåller flera gamla loggböcker. Sakta börjar Ellinor och Herman nysta i kistans förunderliga historia och gör flera märkliga upptäckter …

Läs mer
  • Art.nr 102962 (Paket)
  • Utg.år 2018

Just nu-pris

Historiska romaner