Morberg lagar husmanskost
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
En blivande husmansklassiker!
Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt. Per
Den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, Morberg lagar husmanskost där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden, med fina råvaror, är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken. ”Det är stor skillnad på béchamelsås gjord på mellanmjölk, margarin och skopa mjöl och béchamelsås gjord på riktig mjölk, en skvätt grädde , smör, en nätt nypa mjöl, riven muskonöt och vitpeppar direkt från kvarnen. Jag tog denna klassiska vitsås som den heter på svenska för att illustrera att inget i kokkonstens goda värld tål att slarvas med” skriver Per i förordet. På bokens 288 sidor bjuder Per Morberg på 150 klassiker så som han tycker att de ska lagas. Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka, rimmad lax och dillkött med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås, rårörda lingon och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i soppa-, nöt-gris- och lamm-, fågel-, fisk och vilt-, potatis och ägg-, efterrätter, såser och tillbehör. En blivande husmansklassiker!
Läs mer
En blivande husmansklassiker!
Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt. Per
Den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, Morberg lagar husmanskost där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden, med fina råvaror, är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken. ”Det är stor skillnad på béchamelsås gjord på mellanmjölk, margarin och skopa mjöl och béchamelsås gjord på riktig mjölk, en skvätt grädde , smör, en nätt nypa mjöl, riven muskonöt och vitpeppar direkt från kvarnen. Jag tog denna klassiska vitsås som den heter på svenska för att illustrera att inget i kokkonstens goda värld tål att slarvas med” skriver Per i förordet. På bokens 288 sidor bjuder Per Morberg på 150 klassiker så som han tycker att de ska lagas. Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka, rimmad lax och dillkött med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås, rårörda lingon och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i soppa-, nöt-gris- och lamm-, fågel-, fisk och vilt-, potatis och ägg-, efterrätter, såser och tillbehör. En blivande husmansklassiker!
Läs mer